Nieuws

VVCS boos over loonoffer Feyenoord, juridisch conflict dreigt

on

Zoals bekend moeten de spelers van Feyenoord weer een loonoffer brengen. Vlak voor het weekend kwam het bestuur van Feyenoord naar het trainingscomplex 1908 om mede te delen dat de spelersgroep een nieuw loonoffer moet brengen. Deze mededeling viel compleet verkeerd bij de spelersgroep.

Het eerste loonoffer zorgde ervoor dat de Feyenoord-selectie in 2020 al zes maanden werd gekort op hun salaris. Die afspraak verliep op 31 december.

Volgens de site van de NOS is Louis Everard, directeur van spelersvakbond VVCS, boos op Feyenoord. “Als je financiële problemen hebt, ga dan in gesprek met je spelers, maar leg het niet als een eenzijdig dictaat op. Dit is een totaal verkeerde handelswijze. De spelers van Feyenoord hebben al een loonoffer gebracht en dat was een heel fors offer”, zegt hij bij Langs de Lijn op NPO Radio 1.

De directeur van de VVCS: “Wat er nu gebeurt kan helemaal niet. Alleen als de spelers individueel instemmen met een offer, kan dit. Als club moet je dit niet willen. Feyenoord is de enige club in Nederland die dit zo doet. De volgende stap is nu aan de club: probeer een compromis te vinden. Als de spelers dit niet accepteren, ligt er een juridisch conflict. Dan gaat de zaak naar de arbitragecommissie…”

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply