Nieuws

Vormer: ‘Titel wordt nu wel lastig’

on

Ruud Vormer is bang dat Feyenoord de kampioenskansen heeft verspeeld met de 2-0 nederlaag bij sc Heerenveen.

“Dit is balen man. Je hebt als team gefaald en dat is heel vervelend. Het wordt wel lastig nu”, aldus de middenvelder tegen NUsport.

De achterstand van Feyenoord op koploper Ajax zou zondag op kunnen lopen tot vier punten als de Amsterdammers van NEC winnen.

De Rotterdammers hebben nog zes duels te gaan, waarvan vier thuiswedstrijden. “Je moet er nu gewoon voor zorgen dat je alles wint en dan zien we wel waar het eindigt.”

Vormer had tegen Heerenveen voor het eerst sinds lange tijd weer een basisplaats bij afwezigheid van de geschorste Graziano Pellè.

“Dat was natuurlijk wel lekker. Het was heerlijk om weer te spelen, daarvoor ben ik naar Feyenoord gekomen. Dan is het wel heel erg balen dat je verliest, en het was verdiend.”

De afgelopen periode was zwaar voor Vormer. Terwijl veel van zijn teamgenoten doorgroeiden naar het niveau van Oranje, zat hij als één van de belangrijkste aankopen op de bank.

“Natuurlijk is dat lastig geweest. Als het wat minder gaat, kun je er ook eerder wat van zeggen. Nu gaat het heel goed en dan moet je even wachten. Ik hoop nu wel op meerdere wedstrijden.”

Die kans is alleen maar groter geworden door de blessure die Lex Immers zaterdag opliep. Bovendien is Jordy Clasie geschorst voor de thuiswedstrijd van vrijdagavond tegen VVV-Venlo.

“Je wilt het liefst iedereen erbij hebben, dat is ook belangrijk voor het team. Maar nu geef je anderen de kans. Ik heb weer een keer gespeeld en dat geeft weer moed voor de toekomst.”

Feyenoord moet nu hopen dat de oude ploeg van Vormer hulp biedt. Roda JC treft zondagmiddag in het eigen Parkstad Limburg Stadion concurrent PSV.”Ik ga wel wat sms’jes sturen ja. PSV heeft het altijd lastig bij Roda, ik hoop nu ook.”

Bron: Nusport.nl

You must be logged in to post a comment Login