Nieuws

Vormer: ‘Motivatie speelt beetje mee in dit soort wedstrijden’

on

Ruud Vormer plaatste zich woensdagavond met Feyenoord moeiteloos voor de volgende ronde van de KNVB Beker. De middenvelder speelde negentig minuten in het met 3-0 gewonnen duel tegen HSV Hoek.

Spectaculair werd het woensdagavond allerminst. In een redelijk gevulde Kuip hoefde Feyenoord zich niet bovenmatig in te spannen om Hoofdklasser Hoek aan de kant te zetten (3-0). Vormer, die blij was weer eens negentig minuten te mogen spelen, erkent dat zijn ploeg voor weinig vermaak had gezorgd tegen de amateurs uit Zeeland.

“Je speelt toch voor ongeveer twintigduizend man, dus dan moet je eigenlijk scherp zijn”, aldus Vormer tegenover VoetbalPrimeur. “Maar automatisch speelt motivatie bij dit soort wedstrijden wel een beetje mee. Tegen dit soort clubs kun je het eigenlijk ook nooit goed doen en het belangrijkste is dan ook dat je door bent.”

Complimenten voor Hoek
De middenvelder had complimenten over voor het optreden van de Zeeuwse opponent. “Hoek is best een aardig ploegje. Ze hadden een paar goede voetballers, bijvoorbeeld hun rechtsback. Ook de keeper pakte een paar aardige ballen. Voor hun fans is zo’n wedstrijd fantastisch, die maken dat niet vaak mee.”

Donderdagavond weet Feyenoord wie het in de volgende ronde van de KNVB beker loot. Een voorkeur heeft Vormer niet. “Nee, dat maakt mij niet uit, daar ga ik morgen eens lekker voor zitten. Wel vind ik het leuk dat Roda JC door is. Ik hoorde dat ze met 3-1 hebben gewonnen bij PSV en dat Guus Hupperts twee keer scoorde. Dat vind ik leuk voor hem.”

Zonder Pellè naar Friesland
Het vizier van Feyenoord moet alweer snel op komend weekend. Zonder de geschorste topschutter Graziano Pellè gaat Feyenoord op bezoek bij SC Cambuur. “Het ontbreken van Pellè is een groot gemis”, meent Vormer. “De manier van spelen wordt zonder hem ook anders, want Pellè is een grote kerel die onze lange ballen klaar kan leggen voor andere spelers.”

De kans is groot dat Samuel Armenteros in Friesland in de punt van de aanval begint. De huurling van RSC Anderlecht fungeerde ook tegen Hoek als spits, maar kwam nauwelijks in het spel voor. “Met Samuel is het anders”, legt Vormer uit. “Hem moet je meer over de grond bereiken. Vandaag (woensdag, red.) is hij weinig in stelling gebracht, maar hij heeft bij Heracles laten zien dat hij de spitspositie prima aankan.”

Bron: voetbalprimeur.nl

20131031-095111.jpg

You must be logged in to post a comment Login