Nieuws

Vormer: ‘In het veld gaat Vilhena helemaal los’

on

Tonny Vilhena stapte zondagmiddag in Tilburg in de schijnwerpers. De jonge middenvelder was al eens eerder belangrijk voor Feyenoord, bijvoorbeeld in het duel met AZ, maar was tegen Willem II met twee doelpunten ook echt goed voor de drie punten. Vilhena bracht Feyenoord met een heerlijke treffer op voorsprong (1-2) en verzorgde niet veel later ook het slotakkoord (1-3).

De kersverse jeugdinternational werd na afloop bedolven onder de complimenten en ook Ruud Vormer is onder de indruk. “Weet je wat zo mooi is aan Tonny? Buiten het veld is het een heel rustige jongen”, zegt de ploeggenoot van Vilhena in De Telegraaf. “Geen praatjes, nooit een grote mond. Maar in het veld gaat hij helemaal los. Dan stop je hem niet af. Op de training niet en in de wedstrijd niet. Wat hij al kan met net achttien jaar is ongelooflijk.”

Vilhena zei na zijn goals in Tilburg al dat hij ‘zijn ouders de doelpunten had beloofd’ en dat hij ‘blijkbaar een glazen bol heeft’. Koeman was erg te spreken over het optreden van de middenvelder, die nu twintig competitiewedstrijden in de Eredivisie achter zijn naam heeft staan. Daarin wist Vilhena drie keer te scoren: hij was eind november ook al trefzeker in de met 0-2 gewonnen uitwedstrijd bij AZ. Aankomend weekend speelt Feyenoord thuis tegen de Alkmaarders.

Bron: Voetbalzone.nl

You must be logged in to post a comment Login