Nieuws

Vormer: ‘Een basisplek staat absoluut op 1’

on

Ruud Vormer is sinds zijn komst van Roda JC Kerkrade er nog niet in geslaagd om een basisplaats af te dwingen bij Feyenoord. De middenvelder staat nog steeds achter zijn keuze voor de Rotterdammers en is ambitieus genoeg om alsnog een plek bij de eerste elf te bemachtigen. “Een basisplek staat absoluut op 1 en daarna zien we wel waar het schip strandt.”

“Ik doe mijn ding in ieder geval, doe wat ik moet doen. Aan lange termijnplanning doe ik niet. Je hebt natuurlijk altijd dromen, maar je weet niet of het allemaal haalbaar is natuurlijk. Iedereen heeft een droom, je speelt nu bij Feyenoord, dat is al heel goed, denk ik, heel veel voetballers willen dat, en van daaruit gaan we wel kijken waar het eindigt”, aldus Vormer in gesprek met Hand in Hand.

Bij Feyenoord moet Vormer zich richten op de plek waar Jordy Clasie speelt. “Ik speel het liefst op de punt naar achteren, op de plek waar Clasie nu speelt. Het is frustrerend als je geen basisplaats heeft. Vorig jaar had ik daar overigens wat meer moeite mee. Kijk, je wilt iedere week spelen en als dat niet gebeurt dan speelde je maandag met het tweede. En met alle respect, daar zat ik natuurlijk niet op te wachten.”

Toch blijft Vormer vertrouwen houden in zijn kwaliteiten. “Ik weet wat ik kan. Ik doe er alles aan om in de basis te komen, je weet nooit wat er gebeurt. De trainer heeft eigenlijk wel zijn vaste elftal, daar kun je weinig aan doen. Je moet zorgen dat je fit blijft en proberen het te laten zien als je erin komt. Dan moet je er ook staan.”

Bron: Soccernews.nl

20131101-174429.jpg

You must be logged in to post a comment Login