Nieuws

Voorzitter Xerxes: “Gudde zand in de ogen gestrooid”

on

Door XerxesDZB wordt het gezien als de wedstrijd van de eeuw; Het bekerduel tussen de amateurs en Feyenoord. De twee ploegen treffen elkaar vanavond in de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi. De wedstrijd wordt vanaf 20.45 uur gespeeld op het Kasteel.

De laatste keer dat Xerxes en Feyenoord het tegen elkaar opnamen was op 17 december 1967 in de eredivisie. Toen werd het 0-1 voor Xerxes in de Kuip. Namens Xerxes stonden spelers als Willem van Hanegem en Eddy Treijtel in het veld, die later ook voor Feyenoord uitkwamen. Lazar Radovic scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd.

Adrie Moulijn trapt af
De weduwe van Coen Moulijn, verricht donderdagavond samen met Faas Wilkes jr. de aftrap bij de bekerwedstrijd. Coen Moulijn, verkozen tot Feyenoorder van de eeuw, maakte furore bij zowel Xerxes als Feyenoord. Faas Wilkes speelde voor Xerxes.

Voorzitter Xerxes: “Gudde zand in de ogen gestrooid”
De spelers van XerxesDZB stonden op de tafels van de kantine te dansen toen beide Rotterdamse ploegen door de loting aan elkaar werden gekoppeld.

Twee dagen later stond voor de amateurs de uitwedstrijd tegen Excelsior Maassluis op het programma. De voorzitter van XerxesDZB, Robert Anker, ontmoette daar de algemeen directeur van Feyenoord, Eric Gudde. “Gudde is daar altijd. Onze spelers liepen nog met hun hoofd in de wolken en we verloren met 3-2. We hebben hem op die dag een beetje zand in de ogen gestrooid”, aldus Anker met een knipoog.

‘Fantastisch voor Rotterdam’
De clubarchivaris en trouwe Xerxaan, Bram Bos, vindt het geweldig dat de twee ploegen elkaar na 45 jaar weer eens treffen: “Fantastisch zo’n oude Rotterdamse derby. Dit is mooi voor de vereniging en de stad.” Sinds de loting bekend is krijgt Bos veel bezoek van de pers: “Ik verzamel al sinds 1962 alles van de club en dat komt nu goed van pas.”

Volgens hem bleef Xerxes een kleine club omdat al het talent werd weggekaapt: “Feyenoord en Sparta waren toen al de grote clubs van Rotterdam dus wij verloren een hoop spelers aan die twee.” Onder hen ook Willem van Hanegem, die vanavond aanwezig is bij het duel.

Bron: Rijnmond.nl

You must be logged in to post a comment Login