Nieuws

Voorzitter FSV: ‘Frustrerend dat onderzoek Van Eijck niet doorgaat’

on

Voorzitter Remco Ravenhorst van de supportersvereniging van Feyenoord laat in De Telegraaf weten dat hij zich verheugd had op de Rotterdamse derby tegen Sparta, op 18 oktober in De Kuip. „Maar komende zondag spelen we eerst nog uit tegen Willem II. Ik dacht: zullen we de burgemeester van Tilburg vragen of we daar op een plein in zijn stad naar de wedstrijd kunnen kijken? Maar ik denk niet dat hij dat ziet zitten.”

Ravenhorst begrijpt dat het kabinet dit besluit heeft moeten nemen, maar vind het “frustrerend” dat het onderdoek van clubarts Casper van Eijck geen doorgang kan vinden. Van Eijck onderzoekt de daadwerkelijke impact van voetballen in de buitenlucht met publiek. Momenteel bestaat er geen aantoonbare link tussen het bezoeken van voetbalwedstrijden en de oplopende aantallen coronabesmettingen. Dit wilde dokter Casper van Eijck samen met de viroloog van het Erasmus MC Annemiek van der Eijk (foto) onderzoeken. Mocht er geen verband bestaan tussen het aantal oplopende besmettingen én de stadionbezoeken zou één van de conclusies kunnen zijn dat het bezoeken van sportwedstrijden in de open lucht veilig zou zijn.

Volgens de voorzitter van FSV ‘De Feijenoorder’ is het mooi om vanuit de voetballerij iets terug te kunnen doen voor de maatschappij en dat het heel jammer is dat het onderzoek nu voorlopig stopt.

You must be logged in to post a comment Login