Feyenoordinbeeld

Voormalig Feyenoord jeugdspeler Martis tekent bij Leicester City

on

Liandro Martis heeft zijn droomtransfer te pakken. De 20-jarige linksbuiten tekent woensdag een contract voor drie jaar bij Leicester City.Het is een opmerkelijk verhaal, want Martis zat al een jaar zonder club na zijn vertrek bij Willem II, waar hij in de beloften speelde. Daarvoor doorliep hij de jeugdopleiding van Feyenoord.

.

FC Lienden en het Zweedse AFC United boden hem afgelopen seizoen via bemiddeling van Gwendell van Riemsdijk de kans om zich in de kijker te spelen, maar dat liep op niets uit.

.

Engeland

De afgelopen maanden probeerde de eenmalig international van Curaçao zijn geluk te beproeven in Engeland. Zo liep hij stage bij Tranmere Rovers en Oldham Athletic.

.

Martis maakte een dusdanig goede indruk dat scouts van Manchester United en Leicester City zijn naam in hun notitieboekje noteerden.

.

Ook bij de grootmachten werkte Martis, tegenwoordig bijgestaan door Jahi Holmes, een succesvolle proefperiode af en dat leidde uiteindelijk tot contractvoorstellen van de Mancunians en de Foxes.

.

Zijn keuze viel daarbij op de regerend landskampioen waar Martis in eerste instantie aansluit bij de Onder 23-ploeg. In de komende maanden behoort een verhuur tot de mogelijkheden. (FOX Sports)

.

Bron: FOXSports.nl