Nieuws

Voorbeschouwing op Fc Groningen – Feyenoord

on

Feyenoord vervolgt de Eredivisie met een uitwedstrijd tegen FC Groningen. Het duel begint vanavond om 19:45 uur.

FC Groningen wacht tegen geen enkele ploeg langer op een overwinning in de Eredivisie dan tegen Feyenoord. De laatste elf competitiewedstrijden tegen de Groningers is Feyenoord ongeslagen.

Teamnieuws

Feyenoord treedt zaterdag met een vrijwel fitte selectie aan tegen de Groningers. Alleen Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden zijn niet van de partij. Het tweetal staat al langere tijd aan de kant met een blessure.

FC Groningen-trainer Ernest Faber kan tegen Feyenoord geen beroep doen op Kasper Larsen. De verdediger is geblesseerd. Ook Ludovist Reis ontbreekt. Hij ontving in de wedstrijd tegen Vitesse twee gele kaarten waardoor hij geschorst is.

Visie van de trainers

‘FC Groningen zit in een moeilijke fase, al behaalden ze vorige week wel een zege tegen Vitesse’, sprak Van Bronckhorst over de wedstrijd van zaterdag op de persconferentie. ‘Ze zullen ten koste van alles van ons willen winnen. Wedstrijden in Groningen zijn altijd lastig. Vorig seizoen ging het wel gemakkelijk, dat zal zaterdag anders zijn.’

Het is knap dat we tegen een goede tegenstander kunnen terugkomen van een achterstand’, zei trainer Faber vorige week na afloop van de wedstrijd tegen Vitesse (4-2 winst). ‘Dat moet de basis zijn om meer successen te halen. Tegen Feyenoord zullen we hetzelfde moeten brengen. Als we het kunnen opbrengen om dit niveau weer te halen, zullen we meer punten gaan halen.’

Vorm

Feyenoord wacht al vijf Eredivisiewedstrijden op een overwinning. De laatste keer dat het team van Van Bronckhorst drie punten kon bijschrijven was begin oktober. Destijds won Feyenoord met 0-4 van AZ. De laatste drie competitiewedstrijden eindigden in een gelijkspel.

FC Groningen maakte tijdens de vorige speelronde een einde aan een negatieve reeks. De club won met 4-2 van Vitesse, daarvoor wist het vijf Eredivisiewedstrijden niet te winnen. De Groningers pakten tot nu toe twaalf punten, die allemaal in eigen huis werden behaald.

Historie

Feyenoord ging 38 keer eerder op bezoek bij FC Groningen. Het aantal overwinningen van beide ploegen is in deze wedstrijden in evenwicht: de twee clubs wisten beide dertien keer te winnen. Twaalf keer eindigde FC Groningen – Feyenoord in een gelijkspel. De laatste overwinning van FC Groningen op Feyenoord in eigen huis dateert van 30 oktober 2011, de wedstrijd eindigde destijds in 6-0.

Volg FC Groningen – Feyenoord

Ben jij zaterdagavond niet aanwezig in het uitvak van het NoordLease Stadion? Volg dan alles rondom de wedstrijd via de officiële accounts van Feyenoord op Twitter, Facebook en Instagram (hashtag #grofey) of via de Feyenoord App, waar alle posts van Feyenoord op Twitter en Instagram en de statistieken van de wedstrijd in één overzicht te zien zijn. De wedstrijd is bovendien live te zien op FOX Sports 1.

FC Groningen – Feyenoord

Zaterdag 25 november om 19:45 uur in het NoordLease Stadion

Scheidsrechter: Makkelie

Laatste ontmoetingen

Uit

07/08/2016 FC Groningen – Feyenoord 0-5

13/12/2015 FC Groningen – Feyenoord 1-1

26/04/2015 FC Groningen – Feyenoord 1-1

09/03/2014 FC Groningen – Feyenoord 0-2

07/10/2012 FC Groningen – Feyenoord 2-2

Thuis

11/02/2017 Feyenoord – FC Groningen 2-0

16/04/2016 Feyenoord – FC Groningen 1-1

05/10/2014 Feyenoord – FC Groningen 4-0

15/12/2013 Feyenoord – FC Groningen 1-0

23/12/2012 Feyenoord – FC Groningen 2-1

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login