Feyenoordinbeeld

Voorbeschouwing PSV – Feyenoord 

on

Het duel in Eindhoven mag met recht een topper genoemd worden. PSV staat tweede in de Eredivisie, terwijl Feyenoord de trotse koploper is.
.

Beide ploegen kwamen deze week in actie in Europa. Waar Feyenoord donderdag stuntte door in de Europa League Manchester United met 1-0 te verslaan, daar startte PSV de Champions League dinsdag met een 0-1 thuisnederlaag tegen Atlético Madrid.

.

Teamnieuws
Feyenoord kwam ongeschonden uit de strijd met Manchester United. ‘We hebben geen ernstige schade opgelopen, maar uiteraard zijn spelers wel vermoeid,’ zei Van Bronckhorst vrijdag tijdens een persconferentie in De Kuip. De coach kan nog niet beschikken over Eljero Elia, Sven van Beek, Kenneth Vermeer en Warner Hahn.

.

Jürgen Locadia is nog niet inzetbaar bij PSV. Siem de Jong speelde vrijdagavond met Jong PSV, maar Cocu sluit niet uit dat de broer van aanvoerder Luuk zondag op de bank zit. Achter de naam van Manchester-City huurling Oleksandr Zinchenko staat nog een vraagteken. ‘Zijn inzetbaarheid is hoogst twijfelachtig en afhankelijk van de training van zaterdag. Vrijdag ging het goed,’ vertelde trainer Phillip Cocu op de website van PSV.

.

De kijk van de hoofdtrainers

.

‘PSV is de favoriet,’ zegt Van Bronckhorst. ‘Zij spelen thuis en dan ben je altijd licht favoriet in een topper. We moeten zondag de hele wedstrijd de discipline opbrengen om ons tactisch plan goed uit voeren en laten zien dat we op dat vlak stappen hebben gemaakt. We moeten dicht bij elkaar spelen. Dat zijn we de afgelopen weken steeds beter gaan doen en dat moeten we zondag opnieuw doen. Dat is ook nodig tegen een tegenstander van het formaat van PSV.’ Bekijk de volledige voorbeschouwing met Van Bronckhorst hieronder in de videospeler.

.

.

Het vertrouwen bij PSV is groot, ondanks de midweekse nederlaag tegen Atlético Madrid. ‘We hebben laten zien dat we ons kunnen meten met de Champions League-finalist van vorig jaar. We mogen zondag een wedstrijd op hoog niveau verwachten. Er zullen twee ploegen in het veld staan die elkaar niet veel ontlopen. Dat maakt het op voorhand een fantastische topper,’ aldus Cocu.

.

Vorm
Feyenoord steekt in een blakende vorm. Als enige club in de Eredivisie wist de ploeg alle vijf de competitiewedstrijden tot nu toe te winnen, waarna donderdag ook de Engelse grootmacht Manchester United over de knie ging.
PSV leed dinsdag tegen Atlético Madrid de eerste nederlaag van het seizoen. In de competitie lieten de Eindhovenaren alleen tegen FC Groningen punten liggen, waardoor de ploeg na vijf wedstrijden dertien punten heeft verzameld en de tweede plaats bezet achter Feyenoord.

.

Historie
Van de zestig keer dat beide ploegen elkaar ontmoetten in Eindhoven ging Feyenoord er negentien keer met de overwinning vandoor. 32 keer was PSV de sterkste. De laatste winstpartij dateert van 13 april 2014. Dankzij doelpunten van Joris Mathijsen en Daryl Janmaat werd het 0-2.

.

Volg PSV – Feyenoord
Het uitvak in Eindhoven is zondag gevuld met ruim 1.400 Feyenoord-supporters. Ben jij niet in het Philips Stadion? Volg alles rondom het duel (hashtag #psvfey) op social media, via de officiële accounts van Feyenoord op Twitter, Facebook en Instagram. Alle posts van de club op Twitter en Instagram lees je op de wedstrijddag ook op Feyenoord.nl. Voor alle abonnees van KPN is de wedstrijd gratis live te zien op kanaal 37.

.

PSV – Feyenoord   

Zondag 18 september om 14:30 uur in het Philips Stadion

Scheidsrechter: Blom

.

Uit

30/08/2015 PSV – Feyenoord 3-1

17/12/2014 PSV – Feyenoord 4-3

13/04/2014 PSV – Feyenoord 0-2

30/01/2013 PSV – Feyenoord 2-1 (KNVB beker)

23/09/2012 PSV – Feyenoord 3-0

.

Thuis

17/01/2016 Feyenoord – PSV 0-2

22/03/2015 Feyenoord – PSV 2-1

01/12/2013 Feyenoord – PSV 3-1

24/02/2013 Feyenoord – PSV 2-1

04/12/2011 Feyenoord – PSV 2-0

.

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login