Nieuws

VOORBESCHOUWING PEC ZWOLLE – FEYENOORD

on

Feyenoord hoopt zondag voor het eerst na vier seizoenen weer eens een uitwedstrijd te winnen tegen PEC Zwolle en op die manier een volgende stap te zetten in de titelrace.
.

De ploeg van Giovanni van Bronckhorst tankte afgelopen woensdag vertrouwen door tegen Go Ahead Eagles de grootste overwinning (8-0) in dertig jaar tijd te boeken.

.

Teamnieuws

Trainer Giovanni van Bronckhorst heeft goede hoop dat Nicolai Jørgensen en Terence Kongolo zondag hun rentree kunnen maken na blessures. Tonny Vilhena is in elk geval weer inzetbaar nadat hij twee wedstrijden schorsing heeft uitgezeten. Rick Karsdorp en Bilal Basaçikoglu ontbreken tegen PEC Zwolle, beide spelers zijn nog niet fit.

.

PEC Zwolle beschikt voor de wedstrijd tegen Feyenoord over een nagenoeg fitte selectie, al ontbreekt spits Nicolai Brock-Madsen wegens een schorsing.

.

De kijk van de hoofdtrainers

Feyenoord reist volgens Van Bronckhorst met vertrouwen naar Zwolle. ‘De wedstrijd tegen Go Ahead Eagles van afgelopen woensdag heeft ons goed gedaan,’ zegt de trainer. ‘Zondag hopen we opnieuw drie punten te pakken. We spelen op kunstgras, maar daar bereiden we ons niet op een andere manier op voor.’

.

.

PEC Zwolle hoopt zich zondag te revancheren van de 2-1 nederlaag die afgelopen donderdag werd geleden tegen Roda JC Kerkrade. ‘De kater is groot,’ vertelde trainer Ron Jans een dag na die wedstrijd. ‘We hebben het ongelooflijk laten liggen tegen Roda. Daardoor staat er veel druk op de wedstrijd tegen Feyenoord. Zij hebben de punten nodig, maar wij ook. Feyenoord speelt hier niet graag op het kunstgras. Er liggen zeker mogelijkheden voor ons.’

.

Vorm

Feyenoord boekte afgelopen zondag tegen Go Ahead Eagles de grootste overwinning van dit seizoen: 8-0. Daarmee revancheerde de ploeg zich voor de 2-1 nederlaag die in het voorgaande weekend was geleden tegen Ajax. De voorsprong op de ranglijst ten opzichte van de Amsterdammers bedraagt nog altijd drie punten, terwijl Feyenoord bovendien beschikt over een beter doelsaldo.

.

Na de nederlaag die PEC Zwolle donderdag leed op bezoek bij Roda JC raakte de ploeg het uitzicht op de play-offs om Europees voetbal kwijt. Ondertussen bedraagt het gat met de nummer zestien op de ranglijst nog maar vijf punten.

.

Historie

PEC Zwolle en Feyenoord troffen elkaar zestien keer eerder in de Eredivisie. Feyenoord kwam zeven keer als sterkste uit de strijd, maar de laatste vier uitwedstrijd tegen PEC Zwolle gingen allemaal verloren.

.

.

Volg PEC Zwolle – Feyenoord 

Het bezoekersvak in Zwolle is voor de wedstrijd van zondag volledig uitverkocht. Zit jij niet in het stadion? Volg alles rondom de wedstrijd dan via de officiële accounts van Feyenoord op Twitter, Facebook en Instagram (hashtag #zwofey) óf via de Feyenoord App, waar alle posts van Feyenoord op Twitter en Instagram en de statistieken van de wedstrijd in één overzicht te zien zijn.

.

PEC Zwolle – Feyenoord

Zondag 9 april 2017 om 14:30 uur in het MAC³PARK Stadion

Scheidsrechter: Blom

.

Laatste ontmoetingen

.

Uit

14/02/2016 PEC Zwolle – Feyenoord 3-1

17/05/2015 PEC Zwolle – Feyenoord 3-0

04/08/2013 PEC Zwolle – Feyenoord 2-1

17/02/2013 PEC Zwolle – Feyenoord 3-2

28/09/2003 FC Zwolle – Feyenoord 0-3

.

Thuis

20/11/2016 Feyenoord – PEC Zwolle 3-0

27/09/2015 Feyenoord – PEC Zwolle 2-0

24/09/2015 Feyenoord – PEC Zwolle 3-0 (KNVB beker)

01/11/2014 Feyenoord – PEC Zwolle 2-0

21/12/2013 Feyenoord – PEC Zwolle 3-0

.

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login