Nieuws

Voorbeschouwing PEC Zwolle – Feyenoord

on

Feyenoord hoopt komend weekend de goede lijn door te trekken na de overwinning op AZ. Het team van trainer Giovanni van Bronckhorst gaat zondag op jacht naar de eerste uitoverwinning van dit kalenderjaar en doet dat tegen PEC Zwolle (aanvang 16:45 uur).

Beide ploegen ontmoeten elkaar voor de tweede keer dit seizoen. Eerder deze jaargang, op zaterdag 14 oktober 2017, moest Feyenoord het in De Kuip doen met een 0-0 gelijkspel tegen de formatie van trainer John van’t Schip.

Teamnieuws

Hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst kan zondag in Zwolle gewoon beschikken over aanvoerder Karim El Ahmadi en Jan-Arie van der Heijden. Het duo ontbrak eerder deze week nog op het trainingsveld, maar trainde vrijdag weer volledig met de groep mee. Robin van Persie had begin deze week nog wat last van zijn teen, maar volgens Van Bronckhorst staat hij er veel beter voor dan vorige week.

Van’t Schip kan zondag geen beroep doen op zijn aanvoerder Bram van Polen. De vleugelverdediger pakte tegen FC Groningen zijn vijfde gele kaart van het seizoen en is om die reden één wedstrijd geschorst. Dirk Marcellis, Dico Koppers en Stef Nijland zijn door blessures niet inzetbaar.

Visie van de trainers

‘In uitwedstrijden hebben wij het de laatste maanden niet goed gedaan’, erkende Van Bronckhorst vrijdag tijdens de persconferentie, in de wetenschap dat Feyenoord al vijf uitduels zonder zege is. ‘We kwamen in een aantal van die wedstrijden nog wel op voorsprong, maar wonnen dan toch niet. Dat moeten we zondag wel doen, want we willen die reeks doorbreken.’

Bij PEC Zwolle kunnen ze vertrouwen putten uit de goede statistieken tegen Feyenoord. De club won vier van de laatste vijf ontmoetingen in Zwolle. Toch plaatste Van’t Schip daar een kanttekening bij tijdens het persmoment in aanloop naar het treffen in het MAC3PARK Stadion. ‘Elftallen veranderen, dus die cijfers uit het verleden zeggen me niet zo veel’, sprak Van’t Schip. ‘Om te winnen, zullen wij fantastisch moeten voetballen.’

Vorm

Feyenoord hoopt de goede lijn door te trekken na de 2-1 overwinning in De Kuip op nummer drie AZ. De ploeg werkt door die zege met vertrouwen toe naar het duel in het MAC3PARK Stadion in Zwolle, waar op kunstgras wordt gespeeld. Feyenoord kan dit seizoen aardige cijfers overleggen op kunstgras. Van de zes Eredivisieduels die op kunstgras werden gespeeld, ging er namelijk maar één verloren: W3-G2-V1.

PEC Zwolle vindt zichzelf na 27 speelronden in de competitie terug op de zevende plaats. Wat dat betreft staat PEC, dat nog niet eerder hoger eindigde dan de zevende plaats, er goed voor, al pakte de ploeg in de laatste vijf speelronden slechts één punt. De ploeg van Van’t Schip hield dit kalenderjaar zelfs pas één keer de nul in een Eredivisieduel.

Historie

PEC Zwolle is de laatste jaren een stugge tegenstander gebleken voor Feyenoord. Sinds de terugkeer van de Zwollenaren in de Eredivisie in het seizoen 2012-2013 wonnen de bezoekers uit Rotterdam er nog niet. Vorig seizoen keek het team van Van Bronckhorst al binnen een kwartier tegen een 2-0 achterstand aan, maar was het Steven Berghuis die met twee goals nog een punt uit het vuur sleepte voor Feyenoord: 2-2.

Volg PEC Zwolle – Feyenoord

Feyenoord wordt in Zwolle gesteund door 500 supporters in het uitvak. Ben je er niet bij, maar wil je toch niets missen? Volg alles rondom de wedstrijd dan via de officiële accounts van Feyenoord op TwitterFacebook en Instagram of via de Feyenoord App, waar alle posts van Feyenoord op Twitter en Instagram en de statistieken van de wedstrijd in één overzicht te zien zijn.

PEC Zwolle – Feyenoord

Zondag 18 maart om 16:45 uur, MAC3PARK Stadion

Scheidsrechter: Van Boekel

Laatste ontmoetingen

Thuis

14/10/2017 Feyenoord – PEC Zwolle 0-0

20/11/2016 Feyenoord – PEC Zwolle 3-0

27/09/2015 Feyenoord – PEC Zwolle 2-0

24/09/2015 Feyenoord – PEC Zwolle 3-0 (KNVB Beker)

01/11/2014 Feyenoord – PEC Zwolle 2-0

Uit

09/04/2017 PEC Zwolle – Feyenoord 2-2

14/02/2016 PEC Zwolle – Feyenoord 3-1

17/05/2015 PEC Zwolle – Feyenoord 3-0

04/08/2013 PEC Zwolle – Feyenoord 2-1

17/02/2013 PEC Zwolle – Feyenoord 3-2

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login