Nieuws

Voorbeschouwing Manchester City – Feyenoord

on

In speelronde vijf van de Champions League gaat Feyenoord op bezoek bij Manchester City, dat na vier wedstrijden al geplaatst is voor de knock-outfase van het toernooi.

Feyenoord is na vier duels in Groep F nog puntloos en al uitgeschakeld in de Champions League. De ploeg heeft nog wel een kleine kans om derde te worden en zodoende het Europese seizoen voort te zetten in de Europa League.

Teamnieuws

De geschorst Karim El Ahmadi is achtergebleven in Rotterdam, evenals de al langer geblesseerden Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden. Onder de negentien spelers die zijn meegereisd naar Manchester is ook Renato Tapia, die het duel met VVV-Venlo afgelopen zaterdag nog miste. Ook Bart Nieuwkoop en Sam Larsson, die tegen VVV uit voorzorg werden gewisseld, zijn fit genoeg om te spelen. Nicolai Jørgensen is een twijfelgeval; hij voelde zich maandag niet goed genoeg om aan te schuiven voor de persconferentie.

Manchester City-trainer Pep Guardiola zag John Stones afgelopen weekend voor vier tot zes weken wegvallen met een blessure. Verdediger Benjamin Mendy is al langere tijd uitgeschakeld vanwege een kruisbandkwetsuur.

Visie van de trainers

Van Bronckhorst stak maandagavond tegenover de Nederlandse en Engelse media niet onder stoelen of banken dat zijn ploeg een zware taak wacht. ‘Het doel is om hier resultaat te halen, zoals elke wedstrijd. Maar we beseffen dat we tegen één van de beste teams in Europa spelen. Ook al zullen ze wat wissels toepassen, dan nog blijft het een goed team. We zullen in alles top moeten zijn dinsdagavond. Een stunt is mogelijk, maar het zal zeker niet makkelijk worden.’

Met twaalf punten uit vier duels is de knock-outfase veiliggesteld door City, maar trainer Pep Guardiola kijkt verder dan dat. ‘De eerste stap is gezet. Nu willen we graag groepswinnaar worden, zodat we in de volgende ronde de return thuis mogen spelen,’ zei de Spaanse coach, die desondanks aangaf enkele spelers rust te gunnen.

Vorm

Feyenoord wacht op de eerste overwinning sinds 1 oktober, toen AZ met 0-4 werd verslagen. Afgelopen zaterdag speelde de ploeg in de Eredivisie voor de derde keer op rij gelijk.

Manchester City is tot nu toe ongenaakbaar in alle competities. Waar in de Champions League alle duels werden gewonnen, werden in de Premier League elf van de twaalf duels in een zege omgezet. Afgelopen zaterdag won de koploper met 0-2 bij Leicester City, waardoor het gat met nummer twee Manchester United acht punten bleef.

Historie

Feyenoord en Manchester City treffen elkaar voor de tweede keer in de historie. De eerste keer was ruim twee maanden geleden in De Kuip toen de Engelsen met 0-4 te sterk waren. Exact een jaar geleden ging Feyenoord ook op bezoek in Manchester. In de Europa League werd met 4-0 verloren van Manchester United, dat eerder nog met 1-0 was verslagen.

Volg Manchester City – Feyenoord

Feyenoord wordt in het Etihad Stadium gesteund door 2.700 supporters in het uitvak. Ben jij niet in Manchester? Volg alles rondom de wedstrijd dan via de officiële accounts van Feyenoord op Twitter, Facebook en Instagram (hashtag #mcifey) of via de Feyenoord App, waar alle posts van Feyenoord op Twitter en Instagram en de statistieken van de wedstrijd in één overzicht te zien zijn. De wedstrijd is bovendien live te zien op Veronica.

Manchester City – Feyenoord

Dinsdag 21 november om 20:45 uur in het Etihad Stadium

Scheidsrechter: Kruzliak (Slo)

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login