Nieuws

Voorbeschouwing Feyenoord – PEC Zwolle

on

Na een periode van interlandvoetbal hervat Feyenoord zaterdagavond de Eredivisie met een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle.

Het duel met de Zwollenaren is de eerste in een reeks van vier thuisduels in twaalf dagen.

Teamnieuws

Giovanni van Bronckhorst kan zaterdagavond weer beschikken over Nicolai Jørgensen. De Deense spits kampte de afgelopen weken met een hamstringblessure, maar is volledig hersteld. Voor Kenneth Vermeer komt de wedstrijd tegen de Zwollenaren te vroeg. De doelman is wel op de goede weg terug, zo zei Van Bronckhorst vrijdagmiddag tijdens de persconferentie.

<div class=”player-unavailable”><h1 class=”message”>Er is een fout opgetreden.</h1><div class=”submessage”><a href=”http://www.youtube.com/watch?v=0fm4TfxgzUE” target=”_blank”>Bekijk deze video op www.youtube.com</a> of schakel JavaScript in als dit is uitgeschakeld in je browser.</div></div>

PEC Zwolle-trainer John van ’t Schip moet het tegen Feyenoord doen zonder de geblesseerde Dico Koppers (achillespees) en Erik Israelsson (hamstring). Verdediger Philippe Sandler is wel weer inzetbaar, hij was de afgelopen weken niet inzetbaar door een blessure aan zijn hamstring.

Visie van de trainers

‘Tegen AZ draaide het precies zoals we wilden, zeker de manier van spelen,’ zei Van Bronckhorst vrijdag op de persconferentie. ‘Het was een uitstekende wedstrijd en we hebben verdiend gewonnen. We zijn nu twee weken verder en ik ben blij dat er weer een aantal spelers terug is van hun blessures. Ik beschik dus weer over een grote selectie om spelers uit te kiezen.’

‘We spelen tegen een sterke tegenstander, maar daar ligt voor ons ook een mooie uitdaging,’ blikt Van ’t Schip tegenover De Stentor vooruit op de wedstrijd. ‘Het is een mooi affiche. Feyenoord heeft de laatste thuiswedstrijd verloren van NAC Breda, dus ze zullen erop gebrand zijn om weer te winnen. Het is aan ons om dat te voorkomen.’

Vorm

Feyenoord verloor de laatste wedstrijd in De Kuip van NAC Breda (0-2) en zag daarmee een indrukwekkende zegereeks in eigen huis beëindigd worden. Een week later revancheerde de ploeg van Van Bronckhorst zich tegen AZ door met 0-4 te winnen. Feyenoord staat na deze overwinning op de tweede plaats in de Eredivisie met een achterstand van drie punten op koploper PSV.

PEC Zwolle is een van de verrassingen van het huidige Eredivisie-seizoen. Van ’t Schip werd afgelopen zomer aangesteld als trainer van de club en wist de ploeg direct naar zijn hand te zetten. Van de eerste zeven competitiewedstrijden wist de ploeg uit Zwolle er vier te winnen en speelde het twee keer gelijk. Alleen tegen Ajax werd er verloren (3-0). Door de goede start staat de club momenteel op de vierde plaats in de Eredivisie.

Historie

Feyenoord en PEC Zwolle stonden zeventien keer eerder tegenover elkaar in competitieverband. Slechts één keer verloor Feyenoord in eigen huis van de club uit Zwolle. Op 19 augustus 1987 won PEC Zwolle met 0-1 in De Kuip. De laatste zeven edities pakte Feyenoord de volle buit in eigen huis. Bekijk in de videospeler meer over de historie tussen beide club.

<div class=”player-unavailable”><h1 class=”message”>Er is een fout opgetreden.</h1><div class=”submessage”><a href=”http://www.youtube.com/watch?v=ycG2iT9Rafg” target=”_blank”>Bekijk deze video op www.youtube.com</a> of schakel JavaScript in als dit is uitgeschakeld in je browser.</div></div>

Volg Feyenoord – PEC Zwolle

Feyenoord wordt zaterdag door een bomvolle Kuip gesteund in de wedstrijd tegen PEC Zwolle. Zit jij niet in het stadion? Volg dan alles rondom de wedstrijd dan via de officiële accounts van Feyenoord op TwitterFacebook en Instagram (hashtag #feyzwo) of via de Feyenoord App, waar alle posts van Feyenoord op Twitter en Instagram en de statistieken van de wedstrijd in één overzicht te zien zijn. De wedstrijd is bovendien live te zien op FOX Sports 1.

Feyenoord – PEC Zwolle

Zaterdag 14 oktober om 20:45 uur in De Kuip

Scheidsrechter: Higler

Laatste ontmoetingen

Thuis

20/11/2016 Feyenoord – PEC Zwolle 3-0

27/09/2015 Feyenoord – PEC Zwolle 2-0

24/09/2015 Feyenoord – PEC Zwolle 3-0 (KNVB beker)

01/11/2014 Feyenoord – PEC Zwolle 2-0

21/12/2013 Feyenoord – PEC Zwolle 3-0

Uit

09/04/2017 PEC Zwolle – Feyenoord 2-2

14/02/2016 PEC Zwolle – Feyenoord 3-1

17/05/2015 PEC Zwolle – Feyenoord 3-0

04/08/2013 PEC Zwolle – Feyenoord 2-1

17/02/2013 PEC Zwolle – Feyenoord 3-2

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login