Nieuws

Voorbeschouwing Feyenoord – FC Utrecht

on

Na het gelijkspel tegen PEC Zwolle hoopt Feyenoord zondagmiddag tegen FC Utrecht in een uitverkochte Kuip weer drie punten aan het totaal toe te voegen.
.

Het eerste duel tussen beide ploegen eindigde eind november in een spectaculaire 3-3, waarbij Michiel Kramer in de 99ste minuut gelijkmaakte namens Feyenoord.

.

Teamnieuws
Karim El Ahmadi, Nicolai Jørgensen en Terence Kongolo zijn inzetbaar tegen FC Utrecht. Voor de van een knieblessure herstellende Rick Karsdorp komt de wedstrijd van zondag nog te vroeg. Bilal Basaçikoglu (enkel), Pär Hansson (schouder) en Sven van Beek (voet) zijn er eveneens nog niet bij.

.

FC Utrecht komt zondag op volle oorlogssterkte naar De Kuip. Bij de Domstedelingen keert Giovanni Troupée terug van een schorsing. Alleen de al langer geblesseerden Robin van der Meer, Patrick Joosten en Rico Strieder ontbreken in de selectie van trainer Erik ten Hag.

.

De kijk van de hoofdtrainers

Giovanni van Bronckhorst is er van overtuigd dat de uitverkochte Kuip zondag een belangrijke rol kan spelen. ‘Thuis zijn we heel sterk, zeker ook door de steun van het legioen. Dat voel je direct wanneer je het veld op stapt,’ zegt de hoofdtrainer in gesprek met Feyenoord TV.

.

.

‘Als je wilt winnen in De Kuip moet je op alle vlakken goed zijn,’ zegt Ten Hag. ‘De uitvoering moet bijna perfect zijn om daar een resultaat te halen. Het is voor ons een examen en daar kijken wij heel erg naar uit.’

.

Vorm

Feyenoord hoopt tegen FC Utrecht de tiende thuiszege op rij te boeken. Slaagt de ploeg daarin, dan wordt ook de nare smaak van het 2-2 gelijkspel tegen PEC Zwolle weggespoeld. Door die remise slonk de voorsprong op nummer twee Ajax naar één punt.

.

FC Utrecht zit goed in zijn vel, getuige de vier overwinningen op rij. De 3-0 zege op FC Twente van afgelopen zondag was volgens trainer Erik ten Hag ‘misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen’. Dankzij die serie staat Utrecht stevig op de vierde plaats en weet het zich al verzekerd van play-offs voor Europees voetbal.

.

Historie

Feyenoord en FC Utrecht troffen elkaar 46 eerder in competitieverband in De Kuip. Dertig van die ontmoetingen werden door de thuisploeg gewonnen, terwijl de Utrechters er vier keer met de punten vandoor gingen. Vorig seizoen stond het duel tijdens de eerste speelronde op het programma. Ondanks een rode kaart voor Rick Karsdorp trok Feyenoord in een kolkende Kuip aan het langste eind: 3-2. Meer statistieken, weetjes en archiefbeelden:

.

.
Volg Feyenoord – FC Utrecht

Feyenoord krijgt zondagmiddag steun van een al weken uitverkochte Kuip. Zit jij niet in het stadion? Volg alles rondom de wedstrijd dan via de officiële accounts van Feyenoord op Twitter, Facebook en Instagram (hashtag #feyutr) óf via de Feyenoord App, waar alle posts van Feyenoord op Twitter en Instagram en de statistieken van de wedstrijd in één overzicht te zien zijn.

.

Feyenoord – FC Utrecht

Zondag 16 april om 14:30 uur in De Kuip

Scheidsrechter: Higler

.

Laatste ontmoetingen

.

Thuis

24-04-2016 Feyenoord – FC Utrecht 2-1 (bekerfinale)

08-08-2016 Feyenoord – FC Utrecht 3-2

24-08-2014 Feyenoord – FC Utrecht 1-2

22-09-2013 Feyenoord – FC Utrecht 1-0

17-03-2013 Feyenoord – FC Utrecht 2-1

.

Uit

27-11-2016 FC Utrecht – Feyenoord 3-3

28-02-2016 FC Utrecht – Feyenoord 1-2

01-03-2015 FC Utrecht – Feyenoord 0-0

19-01-2014 FC Utrecht – Feyenoord 2-5

12-08-2012 FC Utrecht – Feyenoord 0-1

.

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login