Nieuws

Volgende week pas duidelijkheid over meenemen fans naar Napels

on

Pas volgende week wordt duidelijk of Feyenoordsupporters toch welkom zijn in Napels voor de eerste uit-wedstrijd van de Rotterdamse club in de Champions League. Dat laten de SSC Napoli en de Italiaanse politie weten.

Twee weken geleden maakte Feyenoord bekend dat de Italiaanse club van de Italiaanse autoriteiten nog geen toestemming kreeg om kaarten aan Nederlanders te verkopen. De Rotterdamse club liet weten dat ‘ze dit niet zag aankomen’. Direct werd aan de bel getrokken bij UEFA en KNVB.

Bij veel supporters sloeg de paniek ook direct toe. Zij hadden direct na de loting al vliegtickets en overnachtingen geboekt.

Hoop bleef, want vanuit Napels kwam het bericht dat de kogel nog niet door de kerk was. Het was aan de politie om te bepalen of de Rotterdamse aanhang welkom was, aldus de club. Die beslissing was nog niet genomen, zo liet ook een woordvoerder van de Napolitaanse politie weten. ,,We nemen zo’n besluit altijd pas twee weken van tevoren. Soms zelfs nog later’’, was de boodschap toen.

Later

Het wordt nu dus later. Maandag, zo wordt als moment genoemd. Dan hebben beide clubs hun eerste wedstrijd in de Champions League al achter de rug. Feyenoord speelt woensdag thuis tegen Manchester City.

In augustus werden eerder de supporters van OGC Nice geweerd in Napels. Dit had te maken met ernstige ongeregeldheden twee jaar geleden rond de vriendschappelijke wedstrijd Nice-Napoli. Zeventig Nice-fans openden toen de aanval op een groep Italiaanse tifosi, met ernstige rellen tot gevolg.

Zo’n historie hebben Feyenoord en Napoli niet, maar Feyenoord staat er na de gewelddadige confrontatie met de politie in Rome wel slecht op. Dit zijn de Italiaanse autoriteiten nog niet vergeten.

Bron: Ad.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login