Nieuws

Voetbalverslaggevers verdeeld over wel of niet uitspelen competitie

on

Er komt komende week (als het goed is) meer duidelijkheid over de kansen om de eredivisie alsnog uit te spelen. De voetbalverslaggevers van het Algemeen Dagblad Mikos Gouka, Maarten Wijffels, Sjoerd Mossou schetsen het scenario dat volgens hen het meest wenselijk is.

Mikos Gouka is duidelijk over hoe hij het eind van de vaderlandse competitie ziet: Een dikke punt achter zetten. Dit seizoen is volgens de Feyenoord-watcher simpelweg voorbij. Spelers die nu thuis zitten te wachten in plaats van bij hun familie in Peru, Argentinië, Brazilië, Engeland of waar dan ook, verdienen duidelijkheid.

Dat er geen supporters meer in de stadions zitten, de komende maanden, lijkt sowieso een uitgemaakte zaak. Ook voor lege stadions spelen, is tegen alle richtlijnen. Anderhalve meter is anderhalve meter.

Sjoerd Mossou heeft een iets andere mening: Volgens hem is het makkelijk roepen dat voetbalclubs nu al zouden moeten stoppen met het seizoen. Clubs hebben – al is het maar als werkgever – een heel andere verantwoordelijkheid.

Het is volgens de journalist van het AD volkomen logisch dat de KNVB en de clubs proberen te redden wat er te redden valt, uiteraard binnen de kaders van het RIVM en het kabinet. Er staan banen op het spel – en zeker niet alleen van voetballers, maar ook van honderden reguliere werknemers.

Natuurlijk gaat de gezondheid van mensen boven alles. Nogal wiedes. Maar de overheid bepaalt die koers, niet de voetbalwereld.

Maarten Wijffels zou het ook het meest eerlijkste scenario voor de eredivisie vinden om de huidige competitie uit te spelen. En dat mag best een tijdje duren. Dan maar langer erover doen om te bepalen of Ajax of AZ kampioen wordt of misschien nog wel Feyenoord. Als het RIVM en het kabinet groen licht geven om in juni en/of juli volop te spelen en de UEFA en FIFA passen regels aan, dan zou ik zelfs zeggen: het is je plicht om als bedrijfstak te redden wat er te redden valt, zeker ook financieel

De uitgebreide reacties van de Mikos Gouka, Sjoerd Mossou en van Maarten Wijffels vind je op de site van het Algemeen Dagblad.

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login