Nieuws

Voetbalclubs draaien niet op voor kosten politie-inzet

on

Goed nieuws voor de clubs uit het Nederlandse betaalde voetbal. De kosten voor de inzet van politie bij voetbalwedstrijden zal niet op hen worden verhaald. Dat meldde minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie op Prinsjesdag. In het Lenteakkoord van 2012 was afgesproken dat zo’n dertig miljoen euro aan politiekosten aan de clubs zou worden doorberekend.

Een enorme kostenpost, waar het Nederlandse betaald voetbal nu van verlost is. Opstelten kondigde dinsdag in zijn begroting voor 2014 aan, dat hij afziet van een wet die de doorberekening van politiekosten bij grote evenementen regelt. De overheid blijft nu verantwoordelijk voor de openbare orde buiten het stadion. Daar binnen zorgen de clubs zelf voor de veiligheid, al dan niet met steun van de politie.

KNVB-directeur Bert van Oostveen noemde de voorgenomen bezuinigingsmaatregel eerder al ‘de dood in de pot voor het betaalde voetbal’. De preses van de nationale voetbalbond zocht vervolgens nadrukkelijk contact met premier Mark Rutte en PvdA-leider Diederik Samsom.

Bron: Soccernews.nl

20130917-185018.jpg

You must be logged in to post a comment Login