Nieuws

Vitesse neemt geen supporters mee naar Johan Cruijffschaal

on

Zelfs spelers en staf van Vitesse konden de Arnhemse supporters niet overhalen naar de Kuip te gaan. Het elftal zal de wedstrijd om de Johan Cruijffschaal zonder twaalfde man moeten spelen.
.

Voor de supporters van Vitesse is de boycot van de wedstrijd om de Johan Cruijffschaal te bezoeken een principe-zaak geworden. Zelfs een poging van spelers en technische staf om de supporters op andere gedachte te brengen mocht niet baten.

.
De aanhang voelt er niets voor om met 'slechts' 1.200 Arnhemse fans in De Kuip hun helden te steunen, terwijl thuisclub Feyenoord zich gesteund weet door 50.000 supporters. De Johan Cruijffschaal is de traditionele seizoensopening tussen de landskampioen en de bekerwinnaar.
.

,,We hebben gesproken met de spelers Guram Kashia, Arnold Kruiswijk en Alexander Büttner. Daar waren ook trainers Henk Fraser, Edward Sturing en Nicky Hofs bij. Zij hebben geprobeerd de supporters over te halen om wel naar De Kuip te komen’’, zegt voorzitter Paul Koster van de supportersvereniging van Vitesse. ,,Hun opvatting was: liever 1.200 supporters, dan 0. We begrijpen dat ze er zo over denken, maar zij toonden ook begrip voor ons standpunt. We gaan dus niet naar de Kuip, maar zullen de spelers vanuit Arnhem gaan steunen.’’

.

Ik begrijp de woede van de supporters en dat ze deze wedstrijd boycotten.
Vitesse-directeur Joost de Wit
Vitesse kreeg enkele maanden geleden geheel onverwacht te horen dat de wedstrijd om de Johan Cruijffschaal niet in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam, maar in het stadion van de landskampioen gespeeld zou worden. Dat betekent dat Vitesse op bezoek moet in De Kuip bij Feyenoord. De wedstrijd op zaterdag 5 augustus begint om 18.00 uur.

.

,,Wij zijn het ook niet eens met de beslissing van de KNVB en dat hebben we ook duidelijk laten weten. Als je zo'n besluit nu aan het begin van het seizoen neemt’’, zegt directeur Joost de Wit van Vitesse. ,,Ik begrijp de woede van de supporters en dat ze deze wedstrijd boycotten. We hebben er alles aan gedaan om meer kaarten te krijgen, maar de Rotterdamse politie voelde zich net zo overvallen als wij. Ze hebben niet voldoende menskracht tijdens de vakantieperiode om meer dan 1.200 uit-supporters te kunnen begeleiden.’’

.
bron: Gelderlander.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login