Nieuws

Vitesse krijgt 1200 kaarten voor Johan Cruijff Schaal, maar wil er veel meer

on

Vitesse heeft nog geen reactie gekregen op het verzoek aan de KNVB om meer tickets te krijgen voor de Johan Cruijff Schaal. De bekerwinnaar kreeg eerder van de voetbalbond te horen dat er slechts 1200 kaarten beschikbaar zijn voor supporters uit Arnhem. .

Dat heeft te maken met ervaringen van de afgelopen jaren. Landskampioen Feyenoord heeft het zogenaamde ’thuisrecht’ in De Kuip. De afgelopen jaren was de opkomst zeer matig bij de clashes tussen de kampioen en de bekerwinnaar. Die wedstrijden werden jarenlang afgewerkt in de Arena. Komend seizoen wordt de Johan Cruijff Schaal voor het eerst gespeeld in de thuishaven van de kampioen. 

.

Gevolg is dat de Vitesse-fans alleen in het uitvak van Feyenoord mogen plaatsnemen. “De Johan Cruijff Schaal is na de landstitel en de beker de derde prijs in het Nederlandse voetbal. Het kan niet zo zijn dat er nu alleen een feest wordt georganiseerd voor de kampioen”, aldus Vitesse-directeur Joost de Wit in gesprek met de Gelderlander. “Het is voor ons een historische, grote wedstrijd.”

.

De Wit heeft bij de KNVB gevraagd om beduidend meer kaarten. “We wachten nog op antwoord. Wij gaan ervan uit dat er een goede oplossing komt. Deze wedstrijd is in ons aller belang.”

.

Bron; Voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login