Feyenoordinbeeld

Vissers: ‘Kuyt zorgt voor topsportklimaat’ 

on

Feyenoord kent een bijzonder goede start van het seizoen 2016/’17 en dat ligt onder meer aan aanvoerder Dirk Kuyt. Dat stelt de Volkskrant-journalist Willem Vissers, die weet wat Kuyt allemaal opoffert voor zijn vak..

Het gaat er ineens professioneel aan toe bij Feyenoord. “Kuyt is al anderhalf jaar bezig met de professionalisering van Feyenoord”, zegt Vissers bij Sportforum op Radio 1. “Er wordt zo goed naar hem geluisterd, hij is een soort onderdirecteur. Alle adviezen die hij geeft, worden opgevolgd.” En dus heerst er ineens wél een topsportklimaat in Rotterdam-Zuid, omdat Kuyt het klappen van de zweep kent.

.

“Een topsportklimaat zit in je hoofd. Als Kuyt vroeger zijn familie en vrienden over had laten vliegen in Liverpool of Istanbul, dan stuurde hij ze weg als de wedstrijd in de buurt kwam. Dan mochten ze zoveel drinken als ze wilden, Dirk wilde rust. Hij heeft altijd zuinig geleefd voor zijn sport. Daarom rent hij op zijn 36ste nog rond als iemand van 26. Kuijt kan dat gevoel overbrengen op jonge jongens die niet weten hoe het werkt”, stelt Vissers.

.

Bron: Voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login