Nieuws

Vilhena wordt niet opgehemeld: “Beide beentjes op de grond”

on

Waar men al snel heel erg positief is over Ajacieden en PSV’ers, valt dat bij Feyenoorders wel mee. Tonny Vilhena presteert behoorlijk sterk in De Kuip en bij het Nederlands elftal, maar wordt niet in verband gebracht met FC Barcelona en Real Madrid.

John de Wolf zegt daarover in het Algemeen Dagblad: “Noem het maar Rotterdamse nuchterheid. We praten hier niet snel in superlatieven. Beide beentjes op de grond, volgende week eerst maar eens bevestigen. Waar talenten van andere clubs misschien wel eens wat nadrukkelijker op de kaart worden gezet. Dat klopt wel, ja. Ik denk wel dat veel mensen bij Vilhena te lang hebben gekeken naar wat hij niet kan. Maar zondag tegen PSV was hij echt fantastisch in de rol die hem op het lijf is geschreven. En hij is ook nooit geblesseerd.”

Een talent als Riechedly Bazoer werd veelvuldig geprezen, maar haalde het uiteindelijk niet in de Johan Cruijff ArenA. Toch vertrok de middenvelder voor liefst 12 miljoen euro naar VfL Wolfsburg, een bedrag dat Feyenoord niet snel opstrijkt. “En zo willen we in Vilhena misschien graag een type Zinedine Zidane zien, terwijl hij eerder een soort N’Golo Kanté is. Ik denk inderdaad dat we bij hem vaak keken naar wat hij niet kon dan wat hij wel kon.”

Bron: soccernews.nl

Aanbevolen voor jou