Feyenoordinbeeld

Vilhena ontbreekt tegen Excelsior 

on

Tonny Vilhena is er woensdagavond niet bij, als Feyenoord het in De Kuip opneemt tegen stadgenoot Excelsior. De linkspoot kampt met lichte enkelklachten en moet daardoor het bekerduel aan zich voorbij laten gaan. De verwachting is dat Vilhena komende zondag tegen sc Heerenveen wel weer inzetbaar is voor Feyenoord.

.
Het duel met de Kralingers is voor Feyenoord de derde wedstrijd in een tijdsbestek van zeven dagen, nadat de ploeg het vorige week donderdag opnam tegen Zorya Luhansk en zondag de Klassieker op het programma stond. Om die reden zou Giovanni van Bronckhorst er voor kunnen kiezen enkele vasten krachten uit het elftal rust te gunnen, zoals de hoofdtrainer ook deed in de vorige bekerronde (FC Oss-thuis, 4-1 winst).

.

Doelman Brad Jones stond tegen de Brabanders wel gewoon onder de lat bij Feyenoord en als het aan de Australiër ligt, mist hij ook in de bekerderby geen minuut. ‘Op het moment dat ik bij deze club tekende, was het mijn doel om zoveel mogelijk wedstrijden te keepen. Tot dusver heb ik in alle competities nog geen duel gemist en ook tegen Excelsior wil ik gewoon spelen. Een drukke periode vol wedstrijden is wat mij betreft alleen maar mooi.’

.

Bij een zege op Excelsior blijft Feyenoord op koers voor nieuw bekersucces, nadat het toernooi vorig seizoen werd gewonnen. Jones: ‘Ook dit jaar willen we als groep wat bereiken en het liefst doen we dat op meerdere fronten. In de competitie en in Europa staan we er goed voor, maar ook het bekertoernooi is belangrijk. We willen ons in elke competitie bewijzen.’

.

Voor de bekerderby in De Kuip van woensdagavond zijn nog kaarten verkrijgbaar. Kom jij ook naar De Kuip? Kijk voor alle kaartverkoopinformatie of om direct kaarten te bestellen op www.feyenoord.nl/ticketshop.

.

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login