Nieuws

Vilhena: ‘Nog twee keer gas geven’

on

Feyenoord is er veel aan gelegen om woensdag de voorlaatste wedstrijd van het kalenderjaar 2013 tot een goed einde te brengen. Niet alleen zou een overwinning op Heracles Almelo in het Polman Stadion betekenen dat Feyenoord zich plaatst bij de laatste acht van het bekertoernooi, maar bovendien zou de ploeg op koers liggen om de eerste seizoenshelft goed af te sluiten. ‘Daarom benaderen we deze bekerwedstrijd heel serieus’, zegt trainer Ronald Koeman.

Dat laatste onderschrijft middenvelder Tonny Vilhena. ‘De beker is een van de twee prijzen die we dit seizoen kunnen winnen. Bovendien kan een overwinning ons extra vertrouwen geven voor de wedstrijd van zaterdag tegen PEC Zwolle. We willen het jaar goed afsluiten. Wat dat betreft denk ik dat we tevreden kunnen zijn over de eerste seizoenshelft als we deze week nog twee keer winnen. Als dat lukt, kunnen er na de winterstop nog mooie dingen gebeuren.’

Feyenoord leeft met veel vertrouwen toe naar de ontmoeting met Heracles, want de ploeg won de afgelopen drie wedstrijden op rij. ‘Als je drie keer op rij wint, verandert er iets in de groep’, zegt Vilhena. ‘Iedereen is blij en proeft veel vertrouwen. Aan de andere kant weten we ook dat er afgelopen zondag tegen FC Groningen minpunten in ons spel waren die we moeten verbeteren. Dat we die wedstrijd toch hebben gewonnen, is een extra stimulans om er tegen Heracles ook weer vol tegenaan te gaan.’

Met de komende ontmoetingen met achtereenvolgens Heracles en PEC Zwolle komt er voor Vilhena een eind aan een druk half jaar, waarin hij in alle competitiewedstrijden van Feyenoord in actie kwam. Naar eigen zeggen ging dat met ups en downs. ‘Ik heb goede en minder goede wedstrijden gespeeld, maar dat is denk ik normaal op mijn leeftijd. Ik probeer in elk geval altijd honderd procent inzet te tonen, daar ligt het denk ik niet aan. Als het voetballend even niet lukt, moet je het soms wat meer van je inzet hebben. Als ik op die manier alles heb gegeven in een wedstrijd, kan ik toch tevreden zijn.’

Feyenoord reist met twintig man af naar Almelo voor de bekerwedstrijd van woensdagavond, onder wie ook Samuel Armenteros en Ruben Schaken. Beide aanvallers waren niet fit voor de afgelopen wedstrijd tegen FC Groningen. Miquel Nelom ontbreekt nog bij Feyenoord vanwege een bovenbeenblessure.

DE TEGENSTANDER

Nog geen twee maanden geleden was Heracles Almelo verantwoordelijk voor een grote deceptie in De Kuip. De ploeg van trainer Jan de Jonge werd nagenoeg kansloos geacht voor de uitwedstrijd tegen Feyenoord, dat aan een driepunter voldoende had om de koppositie in de eredivisie te grijpen. Het kleine feestje dat het legioen voor ogen had werd na afloop echter gevierd in de spelersbus van Heracles, wat alles te maken had met de verrassende eindstand van 1-2 die na negentig minuten op het scorebord stond.

Enigszins ‘beduusd’, zoals hij het zelf omschreef, stond trainer Jan de Jonge vervolgens de aanwezige pers te woord. Niet dat hij geen vertrouwen had in zijn spelers, maar de eerste overwinning in De Kuip in clubhistorie had hij die middag niet voorzien. Na het vertrek van dragende spelers als Lerin Duarte, Samuel Armenteros, Everton en Willy Overtoom was het immers duidelijk dat Heracles ten opzichte van de voorbije seizoen aan kwaliteit had ingeleverd.

Daarom is het bijzonder knap dat Heracles precies halverwege de competitie keurig in de middenmoot staat. Het verschil met de posities die verplichten tot het spelen van play-offs tegen degradatie is weliswaar slechts vier punten, even zo klein is de afstand tot de zesde plaats op de ranglijst. En waar een groot deel van de punten dit seizoen vooral werd gehaald in uitwedstrijden, boekte de ploeg afgelopen weekend tegen AZ de eerste thuiszege van het seizoen.

De verdiende overwinning op de Alkmaarders betekende voor Heracles een bevestiging dat de ploeg in staat is om ook in eigen huis resultaat te boeken. Het zelfvertrouwen om in het bekerduel met Feyenoord van woensdag voor een nieuwe stunt te zorgen zal daarmee gegroeid zijn in Almelo en omstreken, waardoor Feyenoord na de eerdere competitienederlaag nog meer gewaarschuwd is.

Heracles Almelo – Feyenoord
Woensdag 18 december om 20.45 uur in het Polman Stadion
Scheidsrechter: Nijhuis

Onderlinge ontmoetingen

In De Kuip:
27/10/13 Feyenoord – Heracles Almelo 1-2
28/04/13 Feyenoord – Heracles Almelo 6-0
02/05/12 Feyenoord – Heracles Almelo 4-1
12/02/11 Feyenoord – Heracles Almelo 2-1
14/03/10 Feyenoord – Heracles Almelo 1-1

In het Polman Stadion:
26/08/12 Heracles Almelo – Feyenoord 1-2
21/08/11 Heracles Almelo – Feyenoord 1-1
22/08/10 Heracles Almelo – Feyenoord 1-1
16/08/09 Heracles Almelo – Feyenoord 0-1
31/08/08 Heracles Almelo – Feyenoord 3-1

Bron; Feyenoord.nl

20131217-185304.jpg

You must be logged in to post a comment Login