Nieuws

Vilhena: ‘Iedereen weet dat ik voor mijn moeder ben gebleven’

on

Tonny Vilhena ging onlangs niet in op de interesse van Sampdoria, dat de middenvelder van Feyenoord graag wilde overnemen. De hoofdpersoon legde een miljoenencontract naast zich neer om zijn moeder Jeanette bij te staan gedurende haar gevecht tegen een ernstige ziekte.
“Het nieuws over mijn moeder was in het begin een klap. Maar ik denk dat je gewoon moet doorgaan in het leven, positief moet denken. Daar kwam de situatie met Feyenoord bovenop. Wel of niet vertrekken. We hebben thuis met z’n allen bij elkaar gezeten en daar goed over gepraat. Ík moest de beslissing maken, want ík voetbal. Dat heb ik gedaan en iedereen weet dat ik voor mijn moeder ben gebleven in deze periode”, aldus Vilhena in De Telegraaf.
“Mama heeft het nu zwaar. Ze houdt zich sterk en laat niets van zwakte merken. Ze heeft een tumor in haar kaak. Gelukkig is het niet verder verspreid. Ze heeft al een aantal behandelingen achter de rug. De eerste paar keer voel je het misschien nog niet, maar later wel. Stel je voor dat ik dan weg zou gaan. Mijn vader heeft altijd gezegd dat hij met mij mee zou gaan. Mijn moeder zou hier dan achterblijven met mijn broertje. Dan zou ze er alleen voor staan. Nu kunnen we met zijn allen die 31 behandelingen afwachten en samen kijken hoe het zal gaan”, stelt Vilhena.
Daardoor ging een transfer van de middenvelder naar Sampdoria niet door. “Ik had al aangegeven dat ik niet naar Sampdoria zou gaan, maar toen is de president Massimo Ferrero toch voor mij hierheen gekomen. Ik heb ook met hem gesproken. Hij wilde me zó graag hebben, maar ik heb gezegd dat ik bij mijn standpunt blijf. Ik zeg niet eerst dat ik niet ga, om vervolgens wel te gaan. Ik wilde duidelijkheid voor mezelf en mijn familie.” Ferrero had respect voor de keuze. “Ja, zeker. Hij heeft daarna nog contact met me opgenomen. Hij zei dat het te begrijpen was en dat familie ook heel erg belangrijk is. We hebben dat goed afgesloten.”

Bron: voetbalprimeur.nl

  

You must be logged in to post a comment Login