Nieuws

Vilhena hoopt snel zijn contract te verlengen

on

Tonny Vilhena hoopt op korte termijn zijn in 2014 aflopende contract met Feyenoord open te breken en te verlengen. De onderhandelingen van zijn zaakwaarnemer Mino Raiola met technisch directeur Martin van Geel zijn in de afrondende fase beland.

We zijn nog bezig met de gesprekken, maar ik hoop dat alles zo snel mogelijk rond is”, zegt Vilhena. “Het lijkt me logisch dat ik graag bij zo’n mooie club als Feyenoord blijf.”

De zeventienjarige jeugdinternational groeide zondag in de uitwedstrijd tegen AZ (0-2) uit tot grote uitblinker.

Hij scoorde met zijn mindere rechterbeen de openingstreffer en heerste samen met Jordy Clasie op het middenveld. Daarmee lijkt hij zijn plek in de Feyenoord-basis definitief te hebben veiliggesteld.

Aanvallender spelen

“Dat denk ik ook”, zegt Vilhena. “Volgens mij heb ik mijn positie de laatste vier wedstrijden goed ingevuld. Graziano Pellè heeft me een tijdje terug verteld dat ik aanvallender moest gaan spelen, die raad heb ik opgevolgd.”

“Al is het natuurlijk het belangrijkste dat je allereerst gewoon goed je taken uitvoert. Dan volgt de rest vanzelf. Je moet niet overal en nergens gaan rennen, dan gaat het niet goedkomen.”

Een kleine maand geleden zat Vilhena tijdens de Klassieker tegen Ajax nog op de tribune van De Kuip, sindsdien speelde hij als vervanger van Kelvin Leerdam elk duel vanaf de aftrap.

Blijven vertrouwen

“Zo zie je maar dat je situatie in het voetbal heel snel kan keren. Ik sta hier niet van te kijken, want ik ben altijd op mezelf blijven vertrouwen. Ik weet wat ik kan.”

Vilhena toont zich tevreden met de geleverde teamprestatie van Feyenoord tegen AZ. “We hebben met z’n allen voor elkaar gestreden en goed gespeeld. Ik denk dat iedereen bij ons vandaag tevreden en blij kan zijn. Dit hadden we nodig.”

Bron: nusport.nl

You must be logged in to post a comment Login