Nieuws

Vilhena heeft belangrijk aandeel in gelijkspel Oranje

on

Tonny Vilhena heeft maandagavond een belangrijk aandeel gehad in het 2-2 gelijkspel dat het Nederlands elftal behaalde in en tegen Duitsland. De Feyenoorder gaf als invaller de beslissende voorzet, waaruit Virgil van Dijk in de negentigste minuut gelijkmaakte. Door het gelijkspel is Oranje groepswinnaar geworden van Groep 1 van Divisie A van de Nations League en heeft het zich geplaatst voor de finale van dat toernooi.

Dat Oranje het benodigde punt zou behalen, daar zag het lang niet naar uit. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman keek al na twintig minuten tegen een 2-0 achterstand aan, een stand die vijf minuten voor tijd nog altijd op het bord stond. 

Nadat Quincy Promes voor de aansluitingstreffer tekende, begon Oranje weer te geloven in groepswinst. Een voorzet van Vilhena, die na een uur was ingevallen voor Georginio Wijnaldum, leidde uiteindelijk tot de belangrijke 2-2. De middenvelder draaide de bal met zijn linkerbeen vanaf de rechterkant in en zag ‘m via een Duits hoofd op de voet van Van Dijk belanden.

Door de groepswinst neemt Nederland het in juni 2019 op tegen de andere groepswinnaars Engeland, Zwitserland en Portugal in de eindronde van de Nations League.

Negentig minuten Jørgensen
Ook Nicolai Jørgensen pakte een punt met zijn land. De Deen speelde de volledige wedstrijd mee bij Denemarken, dat in eigen huis niet verder kwam dan 0-0 tegen Ierland. Afgelopen vrijdag fleurde Jørgensen zijn rentree in de nationale ploeg op met een goal tegen Wales (1-2). Door die zege promoveerde Denemarken naar Divisie A.

Gelijkspel El Hankouri
Mo El Hankouri begon maandag in de basis bij Jong Marokko, dat voor de tweede keer in vier dagen oefende tegen Jong Gabon. Het duel eindigde in 0-0.

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login