Nieuws

Vilhena: Dit kennen we niet in Rotterdam

on

Trots en een beetje onwennig meldde Tonny Vilhena zich maandag voor het eerst bij de selectie van het Nederlands elftal. De middenvelder van Feyenoord schrok een beetje toen hij de deur van de auto van zijn vader opensloeg en in een handvol snorrende camera’s keek.

“Deze belangstelling is nieuw voor mij”, stamelde hij. “Dit kennen we niet in Rotterdam.” De achttienjarige Vilhena was zo overdonderd dat hij even moest zoeken naar de juiste woorden. Een aanwezige Feyenoord-supporter brak het ijs voor de middenvelder door in alle microfoons te tetteren dat hij zo trots was op Vilhena en alle andere spelers van zijn favoriete club.

“Messi, Messi, Tonny komt er aan”, zong de fan ook. Hij wisselde de naam van Tonny als hij een andere Feyenoord zag. “Ja, ik ken die meneer”, zei Vilhena over de supporter. “Ik zie hem vaak bij onze trainingen.”

Feyenoord-busje
De supporter beleefde de dag van zijn leven, want hij zag maar liefst zeven spelers van de opgeleefde volksclub uit Rotterdam de trappen oplopen van Hotel Huis Ter Duin, de vaste verblijfplaats van het Nederlands elftal in Noordwijk. “We hadden inderdaad wel samen in een busje kunnen komen”, besefte Vilhena. “Maar dat hebben we niet gedaan.”

“Ik heb wel aan sommige jongens gevraagd wat ik kon verwachten en wat ik moest doen. Ik moest vooral mezelf zijn en zo goed mogelijk voetballen. Dat ga ik proberen”, aldus de voetballer, die in het begin van dit kalenderjaar pas zijn achttiende verjaardag vierde.

“Tonny is nieuws”
Vergeleken met Vilhena is zelfs Jordy Clasie een routinier. De kleine middenvelder moest lachen toen hij zag hoe zijn ploeggenoot bij Feyenoord was omsingeld door camera’s, microfoons en fototoestellen. “Tonny is nieuws”, zei hij over de middenvelder, die vroeger als klein jongetje met een oranje shirt met daarop de naam van Patrick Kluivert door Maassluis liep. “Zo jong en al zo goed kunnen voetballen. Dat is bijzonder. En dan is hij nog super fel ook.”

Even verderop op de parkeerplaats van het onderkomen van het Nederlands elftal viel Vilhena in de volgende verbazing. Een portier van het hotel verloste de middenvelder van zijn tas. Zo gaat dat als je volgens de bondscoach bij de beste spelers van land hoort. Als Vilhena speeltijd tegen Estland en Roemenië krijgt, dan is hij de jongste debutant sinds Gerald Vanenburg bij Oranje.

Hij durft er zelf nog niet aan te denken. “Ik ben nu vooral al heel blij dat ik er bij ben. Ik reken nergens op en zal ook zeker niet teleurgesteld zijn als ik geen minuten krijg.”

Bron: voetbalprimeur.nl

You must be logged in to post a comment Login