Nieuws

Vilhena debuteert in selectie Oranje

on

Tonny Vilhena is voor het eerst opgeroepen voor de selectie van het Nederlands elftal. De 18-jarige middenvelder maakt deel uit van de definitieve selectie van bondscoach Louis van Gaal, voor de aanstaande WK-kwalificatiewedstrijden tegen Estland en Roemenië. Jean-Paul Boëtius, die nog wel deel uitmaakte van de voorselectie van Oranje, is niet opgeroepen voor deze twee interlands. De aanvaller is wel geselecteerd voor Jong Oranje.

In totaal heeft Van Gaal zeven Feyenoorders opgenomen in de definitieve selectie van Oranje. Naast Vilhena zijn Daryl Janmaat, Joris Mathijsen, Bruno Martins Indi, Stefan de Vrij, Jordy Clasie en Ruben Schaken allen opgeroepen voor de komende twee interlands. Martins Indi behoorde niet tot de voorselectie, maar is alsnog opgeroepen. De verdediger maakte afgelopen zondag in de uitwedstrijd tegen Roda JC Kerkrade zijn rentree na een bovenbeenblessure.

Ook de oud-Feyenoorders Jonathan De Guzman, Ron Vlaar, Robin van Persie en Dirk Kuyt zijn opgenomen in de selectie voor de duels met Estland en Roemenië. Met deze twee thuiswedstrijden vervolgt Oranje de WK-kwalificatiereeks. Op vrijdag 22 maart speelt de ploeg van Van Gaal in de Amsterdam Arena om 20.30 uur tegen Estland. Het duel met Roemenië wordt op dinsdag 26 maart gespeeld, eveneens om 20.30 uur in de Arena in Amsterdam.

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login