Nieuws

Vijf wissels per wedstrijd toegestaan in seizoen 2020-2021

on

Clubs in het Nederlandse betaald voetbal mogen vanaf het seizoen 2020-2021 vijf wissels per wedstrijd doorvoeren. Dit heeft de KNVB donderdag bekendgemaakt. Met het besluit gaat de voetbalbond mee met de tijdelijke wijziging van de spelregels door de internationale spelregelcommissie (IFAB) om spelers tijdens het komende drukke voetbalseizoen te ontlasten.

De mogelijkheid om vijf wissels door te voeren geldt voor zowel de Eredivisiewedstrijden (inclusief play-offs) en de duels in de TOTO KNVB Beker. Wel is het zo dat voor die vijf wissels drie wisselmomenten mogen worden gebruikt. Dit om te voorkomen dat het spel te vaak stilligt. Naast de drie wisselmomenten gedurende de wedstrijd mag ook tijdens de rust worden gewisseld.
De eerste keer dat hoofdtrainer Dick Advocaat de mogelijkheid heeft om vijf wissels toe te passen tijdens een officiële wedstrijd is op zaterdag 12 september. Die dag begint voor Feyenoord de Eredivisie met een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. Klik hier voor het volledige programma van Feyenoord in het seizoen 2020-2021.

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login