Nieuws

Vijf Feyenoorders met Jong Oranje naar EK in Israël

on

Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi, Kelvin Leerdam, Jordy Clasie en Tonny Vilhena nemen komende maand met Jong Oranje deel aan het EK Onder 21 in Israël. Het vijftal Feyenoorders is opgenomen in de definitieve selectie, die KNVB coach Cor Pot vrijdag bekendmaakte. Met vijf spelers is Feyenoord hofleverancier van de selectie van Jong Oranje voor het Europese toernooi.

De selectie van coach Pot vertrekt op dinsdag 28 mei naar Israël, waar het toernooi op woensdag 5 juni van start gaat met een duel tussen Jong Israël en Jong Noorwegen, dat met Harmeet Singh eveneens een Feyenoorder heeft opgenomen in de EK-selectie. Jong Oranje is samen met de leeftijdgenoten van Duitsland, Rusland en Spanje ingedeeld in Poule B. De eerste wedstrijd staat gepland op donderdag 6 juni, als de ploeg het in Petach Tikva om 21.30 uur opneemt tegen Jong Duitsland

In aanloop naar het EK in Israël komt de 23-koppige selectie aankomende maandag 20 mei voor het eerst bij elkaar voor een trainingsstage van een week, die wordt afgesloten met een oefenwedstrijd tegen Australië. Dat duel wordt zaterdag 24 mei om 18.30 uur gespeeld in Emmen.

Ook de oud-Feyenoorders Georginio Wijnaldum en Leroy Fer behoren tot de definitieve selectie, die er in de volledigheid als volgt uitziet: Patrick van Aanholt (Vitesse), Marco Bizot (FC Groningen), Daley Blind (Ajax), Jordy Clasie (Feyenoord), Memphis Depay (PSV), Leroy Fer (FC Twente), Marco van Ginkel (Vitesse), Mike van der Hoorn (FC Utrecht), Ola John (Benfica), Luuk de Jong (Borussia Mönchengladbach), Florian Jozefzoon (RKC Waalwijk), Kelvin Leerdam (Feyenoord), Jürgen Locadia (PSV), Adam Maher (AZ), Nick Marsman (Go Ahead Eagles), Bruno Martins Indi (Feyenoord), Bram Nuytinck (Anderlecht), Ricardo van Rhijn (Ajax), Kevin Strootman (PSV), Tonny Trindade de Vilhena (Feyenoord), Stefan de Vrij (Feyenoord), Georginio Wijnaldum (PSV), Jeroen Zoet (RKC Waalwijk).

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login