Nieuws

Vi: ‘Woordenwisselingen na PEC-uit tussen Gio en aantal spelers’

on

Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam onthult vandaag op VI.nl dat er afgelopen zaterdag in de rust van PEC Zwolle – Feyenoord een woordenwisseling is geweest tussen trainer Giovanni van Bronckhorst en een aantal van zijn spelers.

Waar algemeen directeur Jan de Jong vorige week nog in zijn nieuwjaarsspeech liet weten dat de spelersgroep nog pal achter de huidige coach zou staan, lijken er toch scheurtjes te zijn ontstaan in de relatie tussen coach en spelers.

Als Jan de Jong tijdens de nieuwjaarsreceptie van Feyenoord zegt dat hij de indruk heeft dat de spelersgroep nog pal achter zijn trainer staat, omdat Robin van Persie en Tonny Vilhena stellen dat als het aan hen ligt, Giovanni van Bronckhorst nog jaren kan blijven.

Volgens De Jong zijn het geen woorden voor de bühne van voetballers die er komende zomer toch niet meer zijn, maar zegt het vooral iets over de relatie tussen spelers en trainer. En dat terwijl achter de gesloten poorten van trainingscomplex 1908 de steun voor Van Bronckhorst snel afbrokkelt. De coach die zijn spelers vrijheid gaf en altijd bereid was naar ze te luisteren, komt niet meer binnen, zou oud-trainer Leo Beenhakker zeggen. Daarvoor zijn de incidentjes en conflictjes te talrijk geworden.

In de rust van het duel met PEC was er nog een discussie geweest tussen speler(s) en trainer over de uit te voeren taken op het veld. Na afloop waren er woordenwisselingen, sommige Feyenoorders liepen te lachen, anderen maakten selfies met PEC-supporters bij de spelersbus. Het is niet voor niets dat Van Bronckhorst in augustus al, toen Feyenoord met 2-0 verloor bij De Graafschap, openlijk vroeg of zijn boodschap nog wel aankwam bij zijn selectie.

Voor Van Bronckhorst dreigt nu een pijnlijk afscheid en dat verdient hij niet. Hij is de man die Feyenoord vijf prijzen in vier jaar bezorgde, die de club als een perfecte ambassadeur vertegenwoordigde. Maar aan alles komt een einde. Daarom is het vreemd dat de clubleiding toestaat te wachten tot februari om met de coach aan tafel te gaan. Waarom is dat? Als De Jong toch weet hoe de vlag erbij hangt, is het zijn taak in te grijpen en beslissingen te nemen. Nu ettert alles maar door en kan zelfs een plaats in de halve finale van het bekertoernooi en winst op Ajax het seizoen niet meer redden, áls Feyenoord er al in slaagt dat voor elkaar te krijgen.

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login