Nieuws

Vi: ‘Toch geen Eredivisie in de week tussen Kerst en Oud & Nieuw’

on

Het competitieprogramma voor het komende seizoen krijgt volgens Voetbal International steeds meer vorm.

Het plan werd vorige week gelanceerd om topwedstrijden en beladen derby’s in de tweede seizoenshelft te spelen. Dit zou betekenen dat Feyenoord, AZ, Ajax en PSV elkaar zoveel mogelijk ontlopen in de eerste maanden van het nieuwe seizoen. Mocht er na de jaarwisseling publiek bij de wedstrijden van de Eredivisie toegestaan worden dan zou het commercieel gezien beter zijn om tegen die tijd pas de echte topwedstrijden te laten spelen.

De KNVB vindt het een goed plan om de meest aantrekkelijke wedstrijden voor het publiek pas later in het seizoen in te plannen. In het voorstel dat nu bij de clubs ligt, worden de duels tussen Ajax, AZ, Feyenoord en PSV waar mogelijk pas in 2021 gespeeld.

Vi weet te melden dat volgens de speelkalender die momenteel bij de clubs ligt, het seizoen begint op zaterdag 12 september. Er wordt in 2020 toch niet doorgespeeld tot ná de kerst, maar eindigt de Eredivisie in 2020 met een speelronde op woensdag 23 december. Vervolgens wordt de competitie hervat op 9 januari 2021 en eindigt de reguliere competitie op 16 mei.

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login