Nieuws

VI: ‘Feyenoord wil Eric Botteghin nieuwe aanbieding doen’

on

Vorige week werden de contracten van Van der Heijden, Botteghin, Evra en Verdonk formeel opgezegd. Dit moest gebeuren, omdat deze spelers eerder een contractverlenging hebben gehad en om te voorkomen dat het contract automatisch verlengd zou worden moesten deze contracten formeel opgezegd worden .

Renato Tapia werd in 2016 aangetrokken en zijn contract is nooit tussentijds verlengd. Dit houdt in dat Feyenoord zijn contract gewoon afloopt en Feyenoord deze niet formeel hoeft op te zeggen

Feyenoord lijkt volgens Voetbal International het contract van Eric Botteghin de komende periode toch te willen verlengen. Botteghin leek na het vertrek van Jaap Stam en de komst van Dick Advocaat afgeschreven in De Kuip, maar de Braziliaanse verdediger knokte zich terug en vormt bijna wekelijks een duo met Marcos Senesi. Volgens VI ziet Feyenoord hem nog altijd als een belangrijke en bruikbare speler, die goed in de groep ligt.

Leroy Fer lijkt ook na dit seizoen bij Feyenoord te blijven. De middenvelder is afgelopen seizoen uitgegroeid tot een bepalende speler. Feyenoord is in gesprek met de spelers en diens management om te kijken of de optie in het contract van Leroy Fer gelicht kan worden.

Zoals het er nu voor staat wordt er wel afscheid genomen van Jan-Arie van der Heijden, Renato Tapia, Calvin Verdonk en Elber Evora. Deze spelers vertrekken hoogstwaarschijnlijk allemaal transfervrij.

Feyenoord zal ook vermoedelijk afscheid nemen van de huurlingen Rick Karsdorp , Edgar Ié en Oguzhan Özyakup.

Karsdorp heeft nog een contract bij AS Roma, maar de Romeinse club zou de linksback liever willen verkopen. Feyenoord kan echter niet aan de vraagprijs van de Italianen voldoen, waardoor een vertrek onvermijdelijk lijkt. Volgens het weekblad VI is de verwachting groot dat Bart Nieuwkoop terugkeert na zijn verhuurperiode aan Willem II.

Ook een langer verblijf van Özyakup ligt niet erg voor de hand aangezien Feyenoord ook zijn transfersom en salaris niet zou kunnen betalen. Mochten Besiktas en de speler water bij de wijn willen doen is een langer verblijf wellicht wél bespreekbaar.

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login