Nieuws

Vi: ‘Feyenoord gaat voor Guidetti als Zapata niet komt’

on

Martin van Geel vloog zaterdagochtend naar Napels. Daar sprak de technisch directeur met vertegenwoordigers van die club over de mogelijke komst van Duvan Zapata. Feyenoord wil de 23-jarige spits uit Colombia huren, eventueel met een optie tot koop.

Zapata is in Napels derde keus geworden achter de Argentijn Gonzalo Higuain en de Spanjaard Michu. Hij mag vertrekken. Feyenoord is overigens niet de enige geïnteresseerde club, zodat Napoli eerder een overgang naar Rotterdam blokkeerde.

Niettemin wilde Van Geel een poging ondernemen, hoewel hij vooraf wist dat het moeilijk zou gaan worden. Vanavond of morgenochtend zal hij rapport uitbrengen.

Mocht het niet lukken Zapata binnen te halen, zal de technisch directeur van Feyenoord proberen John Guidetti aan tafel te krijgen. De Zweed geldt als een zeer serieuze optie. Hij is razend populair in Rotterdam, waar hij aan de basis stond van de wederopstanding van Feyenoord, maar door een virusinfectie kwam hij bijna twee jaar niet in actie.

Vorig seizoen wist hij als huurling van Stoke City niet te overtuigen. Guidetti verblijft momenteel met zijn club Manchester City in de Verengide Staten voor de International Champions Cup. Hij traint volledig mee en valt regelmatig in, wat Feyenoord sterkt in de gedachte dat de spits echt op de weg terug is. Probleem is in dit geval de transfersom. City wil vijf miljoen hebben voor Guidetti, die zelf ook een miljoenensalaris verdient. Pas als beide partijen, City én Guidetti bereid zijn iets in te leveren, is een transfer bespreekbaar.

Ook Bas Dost geldt nog steeds als alternatief, al geloven steeds minder mensen in zijn komst. Dost verdient in Wolfsburg een megasalaris van zo’n 2,2 miljoen euro netto per jaar. Hij zal flink moeten inleveren voor een transfer naar De Kuip. Slechts een huurconstructie kan uitkomst bieden, maar zulke deals worden pas laat in de transferwindow gesloten.
Het tekent de zwaarte van de opdracht van Martin van Geel dat hij wedt op drie spitsen tegelijk. Intern bij Feyenoord gaat iedereen er van uit dat, wanneer Zapata níet komt, de kans groot is dat het nog wel even kan duren voordat de gedroomde aanvalsleider zich meldt. En dat Feyenoord de competitie begint, uit bij ADO Den Haag, met Mitchell Te Vrede als eerste spits.

Bron: Vi.nl

20140803-112059-40859121.jpg

You must be logged in to post a comment Login