Nieuws

VI: Advocaat ‘in pole position’ in De Kuip, Kuyt waarschijnlijk in technische staf

on

Dick Advocaat lijkt momenteel de grootste gegadigde om Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst op te volgen. Volgens Voetbal International ligt De Kleine Generaal ‘op pole position’ en zal Dirk Kuyt volgend seizoen aan de technische staf worden toegevoegd..

Advocaat voldoet aan de vijf kenmerken die technisch directeur Martin van Geel zoekt in een nieuwe trainer, schrijft VI. De 58-jarige Goirlenaar zoekt een trainer met autoriteit, leiderschap, stressbestendigheid, duidelijke ideeën over speelstijl en oog voor de eigen jeugd. Van Geel liet onlangs al weten dat Kuyt voorlopig niet in aanmerking komtvoor het hoofdtrainerschap, vanwege diens gebrek aan ervaring. De Katwijker lijkt echter te kunnen rijpen in de schaduw van Advocaat.

De huidige trainer van FC Utrecht, die na dit seizoen plaats gaat maken voor John van den Brom, heeft een verleden in De Kuip. Tijdens het seizoen 2015/2016 werd hij aan de technische staf van de als hoofdtrainer debuterende Van Bronckhorst toegevoegd. Feyenoord was toen bezig aan een reeks van zeven nederlagen op rij, maar stond aan het einde van het seizoen met de KNVB Beker in handen.

Bron: Voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login