Nieuws

‘Vervolg ME’ers voor poging tot doodslag Feyenoord-fans’

on

De advocaat van twee Feyenoord-supporters wil dat een aantal ME’ers wordt vervolgd voor poging tot doodslag vanwege een vechtpartij bij de Kuip. Een van de mannen heeft naar eigen zeggen nog steeds last van lichamelijke en geestelijke klachten door het incident.
De twee supporters – Peter uit Schiedam en Mike uit Rotterdam – zouden bijna twee jaar geleden na de wedstrijd Feyenoord – Kuban Krasnodar zonder enige aanleiding door de ME in elkaar zijn geslagen. Beide mannen deden aangifte tegen de ME.

“We liepen ter hoogte van de Coen Moulijnweg”, zei Peter destijds tegen Radio Rijnmond. “Daar kwamen ineens twee paarden om de hoek en die liepen mijn zoon Tom (11) omver. Waarop ik reageerde: ‘Hé, kijk uit, je loopt een kind omver. Daarna zijn we meegesleept en bewerkt met de lange lat tot we niet meer op konden staan.”

Volgens beide Feyenoord-supporters had het Openbaar Ministerie toegezegd het onderzoek naar het incident voor de zomervakantie af te ronden. Maar dat is niet gebeurd.

Het OM laat weten dat het onderzoek veel tijd vraagt, omdat het ingewikkeld is. Wel hoopt het ministerie alle betrokkenen zo snel mogelijk uitsluitsel te geven.

Volgens de advocaat van beide mannen zijn er camerabeelden van het incident en zijn er getuigenverklaringen. “Te zien is bijvoorbeeld dat Mike rustig wegloopt en van achteren door een ME’er op z’n hoofd wordt geslagen. Dat is poging tot doodslag.”

Bron: Rijnmond.nl

  

You must be logged in to post a comment Login