Nieuws

Vervat:’Besluitvorming BAM-plan pas in januari’

on

Hans Vervat gaat er niet van uit dat voor de jaarwisseling een besluit is genomen over het stadion-plan van BAM. De door Feyenoord aangestelde hoofdverkenner wacht nog altijd op een definitieve versie van de bouwgigant en heeft daarom de beslissingstermijn verlengd tot eind januari

In mei 2014 werd besloten de opdracht voor vernieuwbouw van de Kuip in principe te gunnen aan bouwbedrijf BAM. Vanaf dat moment zou een half jaar worden genomen om de plannen te concretiseren en een definitief besluit te nemen. Dat half jaar wordt nu verlengd.

Hans Vervat daarover: “Aanstaande dinsdag is er een grote bijeenkomst met de Raden van Commissarissen van voetbalclub en stadion en de Sportclub Feyenoord als grootaandeelhouder in het stadion. We presenteren daar de stand van zaken op dit moment. Voor besluitvorming en presentatie van de plannen aan de buitenwereld is het dan nog te vroeg. Met de feestdagen en vakanties voor de deur, liggen wij er niet wakker van als dat pas in januari gebeurt”.

De reden van de vertraging ligt volgens Vervat in een combinatie van extra wensen én het strak vasthouden aan de afgesproken bouwsom van in totaal 240 miljoen. Die bouwsom omvat de kosten voor de vernieuwbouw van het stadion (200 miljoen), de bouw van een trainingscomplex voor de profs, een nieuw onderkomen voor de Feyenoord-amateurs en de bouwrente. Vervat: “We hebben met alle betrokkenen, op alle onderwerpen, in een groot aantal werkgroepen gewerkt aan de invulling van het plan. Daar zijn allerlei nieuwe wensen uit voort gekomen. Nu we alles op een rijtje hebben zullen we, ook weer met z’n allen, moeten besluiten hoe functioneel die nieuwe wensen zijn en of we ze binnen het totaalbedrag kunnen realiseren”.

Vervat maakt korte metten met een twitter-bericht van VVD-gemeenteraadslid Maarten van de Donk, die onder meer meldde dat de Feyenoord-directie niets in het BAM-plan ziet en er daarom niet actief aan zou meewerken: “Grote onzin! Ik heb in de afgelopen maanden met ze gewerkt, ze hebben actief meegedaan in alle werkgroepen”.

Bron: Rijnmond.nl

IMG_7566.JPG

You must be logged in to post a comment Login