Nieuws

Vervat: ‘Wij blijven binnen 240 miljoen euro’

on

Hans Vervat zegt dat Feyenoord letterlijk en figuurlijk binnen de afgesproken grenzen blijft bij de verbouwing van de Kuip. De stadionverkenner spreekt hiermee de woorden tegen dat de verbouw leidt tot aanpassingen van de omgeving en een verhoging van de kosten. “De opdracht aan BAM is om binnen die grenzen te blijven,” zegt hij.

“Als BAM ineens met een andere prijs uit de bus komt omdat ze zeggen dat ze het zo niet getekend hebben, hebben wij een discussie, maar vooralsnog blijven wij binnen de 240 miljoen euro. Daar zit een trainingscomplex in Hillesluis in, Varkenoord in, bouwrente in. Kortom, dat is de totaalsom. Daar gaan wij niet overheen.”

Vervat zegt dat het uitgesloten is dat er partijen uitgekocht moeten worden omdat de huidige omgeving te weinig ruimte zou bieden voor uitbreiding. Het zou gaan om een bedrag van 30 miljoen, die de gemeente niet wil betalen. “Vooraf hebben wij gerekend, dat was ook bekend, op het uitkopen van Planet Office. Zij zitten op de scheiding van de Coen Moulijnweg. Dat is ingecalculeerd. Verder niet, de missie is dat dat uitgesloten is.”

Volgens Vervat zal het verbouwde stadion ook toekomstbestendig zijn qua FIFA-eisen. “De BAM kent die eisen ook, eigenlijk als geen ander in Nederland, ze hebben bemoeienis bij zo’n 200 stadions in Europa. Het zal toch niet gebeuren dat BAM ineens de FIFA-eisen aan zijn laars lapt,” aldus Vervat, die verwacht dat er ‘gewoon’ op tijd wordt begonnen aan de verbouw van het stadion. “We hebben nog steeds in mei 2016 het startpunt van de bouw. Er is nog geen datum verschoven. Maar iedereen moet wel in de meewerkstand staan.”

Inmiddels is bekend dat eerst de parterre van de Kuip wordt aangepakt voordat in 2016 wordt gestart met de verbouwing dan wel vernieuwing van de rest van het stadion. Op die manier heeft Feyenoord meer tijd om de vergunningen en financiering van het megaproject rond te krijgen.

Bron: Rijnmond.nl

IMG_7566.JPG

You must be logged in to post a comment Login