Nieuws

Vervat gaat kar trekken rondom vernieuwbouw Kuip

on

Hans Vervat is door de Stichting Feyenoord (waarin Stadion, Sportclub, Betaald voetbalorganisatie en supporters zijn vertegenwoordigd) aangesteld als projectdirecteur van de projectgroep die tot de vernieuwbouwde Kuip leidt. Ook de andere ‘verkenners’ Wim van Sluis en Jos van der Vegt blijven betrokken bij het project, zij het op de achtergrond.

Dit is door de Stichting Feyenoord donderdag besloten tijdens een vergadering op Varkenoord, het amateurcomplex van de Rotterdamse club. René van Ierschot (president commissaris van het stadion) neemt de rol van voorzitter op zich. President commissaris van de BVO, Dick van Well, gaat ook deel uit maken van de projectgroep, net als een vertegenwoordiger van de Sportclub en de supporters.

‘Buitenboordmotor’

“Vervat gaat de kar trekken,” legt Van Well de veranderde rolverdeling binnen de ’trojka’ uit. “Gedurende zijn rol in die periode, dat zal zo’n zes maanden zijn, treedt hij terug uit de Raad van Commissarissen van het stadion.” Ook de andere verkenners gaan gebruikt worden, maar als ‘buitenboordmotor.’ Van Sluis zou noodgedwongen de stap naar achtergrond moeten maken, omdat enkele mensen binnen de BVO zich gestoord zou hebben aan de openhartige manier van communiceren van Van Sluis, bijvoorbeeld ten aanzien van het mislukken van de nieuwbouwplannen voor het stadion. “Wij maken wel van hun diensten gebruik, maar Vervat maakt zich volledig vrij om dit te doen. Wim (Van Sluis, red) heeft ook een accountantskantoor draaiende te houden en Feyenoord is een organisatie die zoveel mogelijk dingen wil doen met een gesloten beurs. In het overleg is dit eruit gekomen.”

Persconferentie

Vier weken geleden kwamen de verkenners Van Sluis, Vervat en Van der Vegt al met het aanbod om de projectorganisatie te leiden, nadat zij bouwbedrijf BAM – en niet Red de Kuip – tijdens een persconferentie hadden voorgedragen voor de renovatie van de Kuip. “Maar de organisatie van Stadion, Sportclub en BVO wist twaalf uur voor die persconferentie nog niet wat het zou worden,” vervolgt Van Well. “De afgelopen weken hebben wij gebruikt om te beoordelen welk vakmanschap nodig is om dit project goed te doen. Hebben we die mensen intern of moeten we externe mensen inschakelen? Dat besluit is nu genomen, daar ben ik blij mee.”

De vertegenwoordigers van de projectgroep hebben het mandaat van hun achterban, zegt Van Well. “Zij zullen met Vervat het budget vaststellen en de planning maken. Maar juridisch zijn de bestuurders van het stadion en BVO aansprakelijk, zij moeten voor het mandaat zorgen.”

Deelcommissies

De rol van stadiondirecteur Jan van Merwijk wordt daardoor geminimaliseerd. “Hij en ook de directieleden van de BVO worden ingeschakeld in zes a zeven deelcommissies die wij maken, waarin exploitatie, veiligheid en financiering aan de orde komen.”

Bron: Rijnmond.nl

20140529-154655-56815091.jpg

You must be logged in to post a comment Login