Nieuws

Vertrek Van Geel lijkt onvermijdelijk na aantal miskopen

on

Nog een paar wedstrijden, dan zal Martin van Geel zeer waarschijnlijk geen technisch directeur meer zijn bij Feyenoord zijn, nu de top van de club het vertrouwen lijkt te hebben verloren in de man die bezig is aan zijn vijfde seizoen in de Kuip. Na de bekerfinale zal president-commissaris Gerard Hoetmer het finale oordeel vellen. Van Geels val lijkt onvermijdelijk.
.

Het vertrouwen in de Brabander is de afgelopen maanden in de Kuip in rap tempo afgebrokkeld. Zeker de Vrienden van Feyenoord, in het bezit van 49 procent van de aandelen van de club, zijn al geruime tijd uitgekeken op Van Geel. Een zeer invloedrijke stroming vindt dat Van Geel, die een contract heeft voor onbepaalde tijd, de club niet meer verder kan brengen.

.

Er is, zo denken ze in de Kuip, een ander type nodig om Feyenoord weer in het spoor van Ajax en PSV te krijgen. Dat idee is vooral afgelopen zomer geboren. Toen had Van Geel net Jordy Clasie verkocht aan Southampton en kon hij eindelijk naar hartelust investeren. Maar zijn internationale netwerk bleek minimaal en met de aankopen uit de Eredivisie zat hij iets te vaak mis.

.

‘Bord op schoot-scouting’ noemden zijn tegenstanders dat. Geldschieters zagen vol irritatie bij Jong Feyenoord regelmatig een elftal op het veld staan dat ruim twaalf miljoen euro heeft gekost, terwijl de transferwaarde van de hoofdmacht inmiddels fors is gekelderd. Rick Karsdorp, Sven van Beek en Terence Kongolo kunnen nog het meeste opleveren, allemaal spelers uit de eigen jeugdopleiding.

.

Het heeft er allemaal toe geleid dat zijn krediet in de Kuip op is. Alleen is het wachten tot president Hoetmer dat officieel bevestigt.

.

Bron: Ad.nl

  

You must be logged in to post a comment Login