Verslagen van de Feyenoord Jeugdelftallen

Naast Feyenoord Onder 19 boekten ook Onder 17, Onder 16, Onder 14 én Onder 13 een overwinning. Enkel het Onder 15-team kwam met lege handen terug naar Varkenoord. De verslagen van de jeugdwedstrijden lees je hieronder.

Twintig minuten uitstekend spel vormt basis voor zege Onder 17

Feyenoord Onder 17 heeft AZ Onder 17 thuis verslagen met 4-1. Trainer Melvin Boel zag zijn elftal de eerste twintig minuten misschien wel haar beste voetbal van het seizoen spelen. Al snel scoorde Abdel Belarbi twee keer. Eerst op aangeven van Twan van der Zeeuw en daarna na een individuele actie. Met nog twee goede kansen voor Feyenoord had het duel al lang beslist kunnen zijn. Mede door een tegengoal van AZ zakte het uitstekende spel vervolgens wat in. Tot de pauze had Feyenoord het even moeilijk en na de pauze herpakte het team zich. Via Noah Naujoks en Aimé Omgba liep het uit naar 4-1. Sven Zitman pakte nog een onnodige tweede gele kaart en moest vroegtijdig inrukken.

Feyenoord Onder 17 – AZ Onder 17 4-1
4’ 1-0 Belarbi
8’ 2-0 Belarbi
17’ 1-2
52’ 3-1 Naujoks
80’ 4-1 Omgba

Opstelling Feyenoord Onder 17: Troost, Van der Sloot, Owusu (41’ Van der Lubbe), Van der Zeeuw, Esajas, Zitman, Benita, Oulad M’hand (80’ Brugman), Belarbi (76’ Maas), Naujoks (64’ Knoll), Omgba.

Onder 16 verslaat stadgenoot na knappe comeback

Feyenoord Onder 16 heeft de thuiswedstrijd tegen stadgenoot Excelsior Onder 16 met 3-2 gewonnen. De talenten van Feyenoord Academy bogen een 0-2 achterstand om door drie goals van spits Ilyas El Moussaoui. De Rotterdammers hadden een veldoverwicht, maar keken door twee tegengoals vlak achter elkaar plots tegen een ruime achterstand aan. De equipe van Dennis te Braak voetbalde onverstoorbaar verder en El Moussaoui maakte in de slotminuut van de eerste helft zijn eerste treffer. Al snel na de pauze volgden zijn twee andere doelpunten: 3-2.

Feyenoord Onder 16 – Excelsior Onder 16 3-2
16’ 0-1
17’ 0-2
40’ 1-2 El Moussaoui
46’ 2-2 El Moussaoui
50’ 3-2 El Moussaoui

Opstelling Feyenoord Onder 16: Bontje, Van Veldhoven, Zouan, Baars, Van der Veldt (22’ Veenvliet), Hartjes, El Moussaoui (75’ Van Houwelingen), Valk, ‘t Zand (62’ Nasri), Hokke, Ben-David dos Santos.

Slordig Onder 15 onderuit in Utrecht

Feyenoord Onder 15 heeft de uitwedstrijd bij FC Utrecht met 1-0 verloren. De ploeg van Mark Otten speelde een aardige eerste helft, maar creëerde veel te weinig. In de tweede helft werd het spel van de Rotterdammers steeds minder. De ploeg maakte te veel fouten en daar profiteerde de thuisploeg aan. Aan een goal tien minuten na rust had de FC Utrecht Onder 15 genoeg voor een verdiende overwinning.

FC Utrecht Onder 15 – Feyenoord Onder 15 1-0
47’ 1-0

Opstelling Feyenoord Onder 15: Dekker, Van Wingerden (60’ Van der Heijden), Bogarde, Candelaria, De Blok (36’ Ket), Oetoehganal, Felicia, Van der Linden (24’ Zechiël), Groen, Ourhris, Skyum.

Onder 14 veel te sterk voor NAC Breda

Feyenoord Onder 14 heeft een afgetekende 0-6 overwinning geboekt bij de leeftijdgenoten van NAC Breda. De ploeg van Davey van den Berg was veel sterker dan de Brabanders en liet regelmatig mooi aanvalsspel zien. Al binnen de minuut schoot Jordan Zirkzee een vrije trap tegen de touwen en de aanvaller maakte er nog één voor de rust. Na de pauze maakte Antoni Milambo een loepzuivere hattrick door telkens op de goede plaats te staan bij aanvallen over de vleugels. De wedstrijd eindigde in stijl met een fraaie rake vrije trap van Rico Speksnijder.

NAC Breda Onder 14 – Feyenoord Onder 14 0-6
1’ 0-1 Zirkzee
18’ 0-2 Zirkzee
43’ 0-3 Milambo
54’ 0-4 Milambo
60’ 0-5 Milambo
62’ 0-6 Speksnijder

Opstelling Feyenoord Onder 14: Oskam, Elmensdorp (60’ Van Beek), Giersthove, Plug (56’ Gill’Ard), Breinburg, Oulad M’hand (51’ Van Ommeren), Slory (60’ Pronk), Kleijn, Zirkzee (51’ Speksnijder), Milambo, De Wind (47’ Clarinda).

Onder 13 boekt derde zege op rij

Feyenoord Onder 13 heeft thuis met 3-0 gewonnen van FC Groningen Onder 13 en daarmee de derde overwinning op een rij geboekt. Tegen een fysiek sterke opponent lieten de talenten van Brian Pinas zien vooral stappen te maken in het bewegen zonder de bal. Al na drie minuten nam middenvelder Thomas van Zijp de openingstreffer voor zijn rekening. Uit een corner verdubbelde verdediger Ivanildo Da Silva Mendes de marge met het hoofd. Feyenoord hield de voorsprong vast en uit opnieuw een corner gooide Ronaldo Hiwat het duel op slot.

Feyenoord Onder 13 – FC Groningen Onder 13 3-0
3’ 1-0 Van Zijp
12’ 2-0 Da Silva Mendes
54’ 3-0 Hiwat

Opstelling Feyenoord Onder 13: Kroll, Otte (52’ Ben Addi), De Ruijter, Da Silva Mendes, Moses, Appiah, Hiwat (56’ Wagenaar), Van Zijp (56’ Talhaoui), Van Persie (48’ Janssen), Ulutas, Sneijer.

Bron: Feyenoordacademy.nl