Verslagen Jeugdelftallen

Feyenoord Onder 16 was met minimaal verschil te sterk voor de leeftijdsgenoten van FC Twente. Het team van Dennis de Braak sleepte de drie punten in de slotfase uit het vuur. Onder 15 en Onder 13 delfden het onderspit tegen PSV en Spartaan ’20.

Onder 16 neemt slechts nipt afstand van FC Twente

Feyenoord Onder 16 heeft op bezoek bij FC Twente een kleine 1-2 overwinning geboekt. De talenten van Dennis de Braak hielpen kans op kans om zeep en zagen het vijf minuten voor tijd nog goed komen.

Het begin was slordig van Feyenoord. De thuisclub zette Feyenoord vast en maakte een snelle 1-0 na balverlies  van de Rotterdammers. Feyenoord herstelde zich en was de rest van de wedstrijd beter. Alleen Milan Hokke, Giuliany Ben-David dos Santos, Ilyas el Moussaoui en Shiloh ’t Zand misten grote kansen op de gelijkmaker. ’t Zand maakte deze op slag van rust alsnog op aangeven van Max Christoffel. Na de pauze werden er opnieuw veel kansen gemist. Ook toen er vier spelers vrij voor de goal stonden, werd er niemand bereikt. Te Braak wisselde zijn gehele voorhoede en één van de invallers zorgde toch voor de driepunter. Zenya Deurloo boog de bal van een meter of dertig fraai over de keeper heen het doel in: 1-2.

FC Twente Onder 16 – Feyenoord Onder 16 1-2
4’ 1-0
40’ 1-1 ’t Zand
75’ 1-2 Deurloo

Opstelling Feyenoord Onder 16: Pak, Baars, Zouan, Van der Veldt, Christoffel (50’ Berete), Valk, Veenvliet (50’ Van Veldhoven), Hokke, El Moussaoui (41’ Hartjes), ’t Zand (50’ Van Houwelingen), Ben-David dos Santos (60’ Deurloo).

Onder 15 laat zicht aftroeven door sterker PSV

Feyenoord Onder 15 heeft op het eigen Varkenoord met 0-3 verloren van PSV Onder 15 en die uitslag was volledig terecht. PSV was op alle fronten beter en Feyenoord gaf niet thuis in dit duel. PSV stond met 0-1 voor in de rust en hield Feyenoord daarmee in leven. Dit mede omdat Feyenoord-keeper Tjeerd Dekker een penalty pakte. Na de pauze was de ploeg van Mark Otten iets agressiever en kreeg het één goede kans om terug te komen in de wedstrijd. Invaller Levi Skyum stuitte op de keeper. PSV liep vervolgens snel uit naar 0-2 en besloot het duel met een prachtige goal. Uit een strakke lage voorzet wipte een aanvaller de bal met één voetbeweging over Dekker heen het net in.

Feyenoord Onder 15 – PSV Onder 15 0-3
10’ 0-1
53’ 0-2
67’ 0-3

Opstelling Feyenoord Onder 15: Dekker, Van Wingerden, Van Tol, Bogarde (54’ Breinburg), Candelaria, Oetoehganal, Felicia, Mohamedhoesein (36’ Zechiël), Groen, Ourhris (45’ Skyum), Van der Heijden (45’ Rais).

Onder 13 verliest weer eens

Na vijf overwinningen op een rij heeft Feyenoord Onder 13 weer eens verloren. Net als in de najaarscompetitie werd het 1-0 op bezoek bij stadgenoot Spartaan’20. De talenten van Brian Pinas hadden moeite met het fysieke spel van de thuisploeg en creëerden maar één kans voor de pauze, die Furkan Ulutas miste. Ook na de rust waren de mogelijkheden aan beide kanten schaars. Spartaan’20 had aan één kans tien minuten voor tijd genoeg om de score te openen. Feyenoord drong vervolgens aan om de gelijkmaker te forceren en was twee keer dichtbij de 1-1. Randy Meerzorg schoot oog in oog met de keeper naast en ook Tyron Mensah schoot niet met scherp.

Spartaan’20 Onder 13 – Feyenoord Onder 13 1-0
50’ 1-0

Opstelling Feyenoord Onder 13: Ravensbergen, Minnaar, De Ruijter, Da Silva Mendes, Moses, Appiah, Hiwat, Van Zijp (39’ Mensah), Van Persie (44’ Meerzorg), Ulutas (55’ Wagenaar), Sneijer.

Bron: Feyenoordacademy.nl