Feyenoordinbeeld

Verslagen gespeelde wedstrijden Jeugdelftallen 29.10.2016

Feyenoord Onder 19 heeft zaterdag op Varkenoord op knappe wijze Roda JC Kerkrade 2 opzijgezet. Een vroege goal van spits Nigel Robertha was voldoende voor de oefenzege op de Limburgers: 1-0. ‘Dit geeft vertrouwen,’ aldus coach Damien Hertog, die tevreden was over het vertoonde spel van zijn ploeg.Beide teams gingen er vol voor, van een gezapige oefenwedstrijd was geen sprake. Feyenoord speelde vooral voor rust sterk. In verdedigend opzicht werden afspraken goed nagekomen, aanvallend liep het ook voortvarend. ‘Er was veel beweging voorin, de samenwerking was uitstekend,’ zo zag Hertog. ‘In dit duel hebben we echt progressie geboekt.’

.

De overwinning was een broodnodige opsteker voor Feyenoord, dat met slechts zes punten uit de eerste zes competitiewedstrijden een matige start beleeft. PSV, de tegenstander van volgende week, doet het niet veel beter met zeven punten. Hertog: ‘Het wordt voor beide ploegen een belangrijk duel. Ook PSV wil weer de aansluiting vinden met de bovenste plekken, daar waar wij beiden horen te staan. De vraag is of wij het positieve gevoel dat we hebben overgehouden aan dit mooie resultaat tegen het tweede van Roda, toch een serieuze tegenstander, kunnen doortrekken tegen PSV.’

.

Feyenoord Onder 19 – Roda JC Kerkrade 2 1-0

Scoreverloop:

5’ 1-0 Nigel Robertha

.

Opstelling Feyenoord Onder 19: Bijlow; Bijl, Zwartjens (75’ Roffelsen), Knoester, Malacia (65’ Anez); Janga (46’ Butter), Hansson, Smulder; Fernandes, Robertha en Kokcu (75’ Bangura).

.

Feyenoord Onder 18 en Vitesse Onder 19 doelpuntloos

Feyenoord Onder 18 en Vitesse Onder 19 zijn zaterdagmiddag niet tot scoren gekomen. In de oefenwedstrijd tussen de ploeg van trainer Jan Gösgens en de Arnhemmers waren de meeste kansen voor de thuisploeg. ‘Door zulke oefenwedstrijden behouden we ons ritme,’ aldus Gösgens.

.

De Rotterdammers hadden in de eerste helft enige moeite om Vitesse onder druk te zetten. ‘En ook in de opbouw kenden we wat problemen,’ vertelde de Onder 18-coach. ‘Op een gegeven moment zijn we wat hoger druk gaan zetten, waardoor Vitesse het moeilijker kreeg. Ik denk dat zij voor rust de overhand hadden, maar de kansen waren voor ons.’

.

Waar Feyenoorders Robin Polley, Dominykas Kubilinskas en Sergi Roeleveld voor de pauze nog gevaarlijk voor het Arnhemse doel verschenen, bleven grote Feyenoord-kansen in de tweede helft uit. Vitesse werd wel twee keer gevaarlijk (kopbal op de lat en inzet voor het doel van Feyenoord-doelman Pavataj langs), maar scoorde niet. ‘Iedereen is aan zijn speelminuten gekomen. Tegen Vitesse, dat op een hoger niveau uitkomt, hebben we het gewoon goed gedaan,’ besloot Gösgens.

.

Feyenoord Onder 18 – Vitesse Onder 19 0-0

.

Opstelling Feyenoord Onder 18: Pavataj; Koomen, Van den Ende (65’ Blesgraaf), Kaptein (45’ Van Mullem), Van Wetten; Kubilinskas (75’ Buitenhek), Barberoglou, Guezen; Polley (65’ Vicario), Choukoud en Roeleveld.

.

Feyenoord Onder 17 op eigen veld onderuit

Onder 17 is zaterdagmiddag tegen een nederlaag opgelopen. De ploeg van oefenmeester Cor Adriaanse keek halverwege al tegen een 0-2 achterstand aan tegen FC Groningen en kwam na rust niet verder dan een treffer van aanvaller Cheick Toure. ‘We hebben vandaag te weinig gevoetbald,’ sprak Adriaanse na afloop.

.

In het eerste deel kwam de Rotterdamse thuisploeg al snel op achterstand. ‘We begonnen heel slap,’ zag Adriaanse. ‘Vooral bij balverlies zetten we niet genoeg druk op de bal, waardoor FC Groningen de ruimte kreeg. Bij het eerste doelpunt, een schot van zo’n 25 meter, gaven we te weinig druk op de bal. Zeker op het middenveld moet je die druk zetten en je duels winnen.’

.

Na de 0-2, identiek aan het eerste Groningse doelpunt, herstelde Feyenoord zichzelf enigszins na rust. Lutsharel Geertruida kreeg een goede kans op de aansluitingstreffer, maar faalde. Vlak voor tijd verkleinde Cheick Toure, na een goede vrije trap van middenvelder Achraf el Bouchataoui, de achterstand, maar verder dan een inzet van opnieuw Toure kwam Onder 17 niet. ‘We moeten hier echt mee aan de slag. Bij balverlies moeten we er met zijn allen ook voor zorgen dat we de bal zo snel mogelijk weer terug hebben,’ besloot Adriaanse.

.

Feyenoord Onder 17 – FC Groningen Onder 17 1-2

9’ 0-1

20’ 0-2

75’ 1-2 Cheick Toure

.

Opstelling Feyenoord Onder 17: Vonk; Fetahi (63’ Reemst), Lewis, Geertruida, Loshi; El Bouchataoui, Kokcu (41’ Wong-Si-Kwie), Burger; Huijgen, Toure en Azarkan (43’ Kalentjev).

.
Feyenoord Onder 16 wint opnieuw van ADO Den Haag

Feyenoord Onder 16 heeft zich voor de tweede keer in korte tijd ontdaan van ADO Den Haag Onder 16. Na de overtuigende 1-6 zege twee weken geleden in Den Haag werd het in Rotterdam zaterdagmiddag 2-0 voor de koploper. ‘Het ging niet zo makkelijk als de vorige keer,’ zo zag ook trainer Edwin de Graaf.

.

ADO begon ditmaal niet met drie, maar met twee spitsen om zo het middenveld te versterken. ‘Zij hadden zich duidelijk aangepast aan ons,’ aldus De Graaf. ‘ADO speelde compact en kwam om te overleven.’ Feyenoord had moeite om er doorheen te komen en grote kansen te creëren. Uiteindelijk brak spits Joshua Zirkzee na een halfuur spelen de ban met een rake vrij trap.

.

Na rust bleef een strijdlustig ADO het de thuisploeg in fases heel lastig maken. Een Haagse inzet belandde zelfs nog op de paal. Dichterbij zouden de bezoekers echter niet meer komen en na zeventig minuten besliste Zirkzee met zijn tweede treffer van de dag de wedstrijd.

.

Feyenoord Onder 16 – ADO Den Haag Onder 16 2-0

30’ 1-0 Joshua Zirkzee

70’ 2-0 Joshua Zirkzee

.

Opstelling Feyenoord Onder 16: Koorevaar; Hall, Hoogenboom, Bogarde, Van Leeuwen; Gündüz (74’ Rustveld), Heijberg (59’ El Karbachi), De Mooij (76’ Dijksteel); Summerville, Zirkzee (76’ Doesburg) en Lake (67’ Kasrioui).

.

Feyenoord Onder 15 verliest mini-klassieker bij Ajax

Feyenoord Onder 15 is er zaterdag niet in geslaagd om de mini-klassieker tegen Ajax om te zetten in een overwinning. Het elftal van trainer Jeffrey Oost kwam nog wel op voorsprong via Stan Maas, maar kwam in de tweede helft minder goed voor de dag en zag Ajax de wedstrijd omdraaien. ‘Erg jammer, maar ik heb goede dingen gezien vandaag,’ aldus Feyenoord-coach Oost.

.

De openingsfase in Amsterdam was duidelijk voor Onder 15. De Rotterdammers voetbalden goed en kwamen ook verdiend op voorsprong: een voorzet van Aime Omgba werd door Stan Maas goed afgedrukt, 0-1. ‘Vervolgens kwam diezelfde Stan Maas een paar keer gevaarlijk door na goede steekballen, maar steeds stonden we met te weinig mensen voor het Ajax-doel. Ik vond wel dat we Ajax in die fase geen kans gaven en eigenlijk op 0-2 hadden moeten komen,’ aldus Oost.

.

Na de pauze kantelde de wedstrijd volledig. Oost: ‘Wij konden het goede gevoel van voor rust niet vasthouden. We grossierden in balverlies en kwamen eigenlijk niet meer zo vaak voor het doel van Ajax.’ De thuisploeg profiteerde daar optimaal van en kwam tien minuten na de kantenwisseling op gelijke hoogte. Zo’n vijf minuten voor tijd viel de 2-1. Naoufal Bannis leek in de slotfase alsnog op weg naar een doelpunt dat de Rotterdammers een punt zou opleveren, maar in kansrijke positie werd hij gevloerd. De Amsterdammers kwamen daarna, zonder de weggestuurde verdediger, niet meer in de problemen.

.

Ajax Onder 15 – Feyenoord Onder 15 2-1

11’ 0-1 Stan Maas

45’ 1-1

64’ 2-1

.

Opstelling Feyenoord Onder 15: Sikanic; Van der Sloot (48’ Dalen), Brugman, Valk, Van der Zeeuw; Zitman, Naujoks, Omgba (61’ Papendrecht); Maas, Bannis en Esajas (36’ Belarbi).

.

Feyenoord Onder 13 verdiend ten onder tegen NEC/FC Oss

Feyenoord Onder 13 is zaterdag tegen een terechte nederlaag opgelopen. De Rotterdammers werden door NEC/FC Oss Onder 13, vooral in het eerste bedrijf, afgebluft en verloren uiteindelijk met 2-1. ‘Dit was geen beste wedstrijd van ons,’ luidde het oordeel van Feyenoord-trainer Gaston Taument.

.
In de openingsfase werden de bezoekers uit Rotterdam-Zuid op alle fronten overklast door NEC/FC Oss. Taument: ‘Van onze kant was het erg mat. NEC/FC Oss was veel feller in de duels.’ Dat resulteerde binnen een paar minuten al in een grote kans voor de thuisploeg, die vlak daarna nog een keer voor Feyenoord-doelman Tijn Stehmann verscheen. De keeper kon op dat moment nog redden, maar werd een minuut later alsnog gepasseerd.

.

Feyenoord kwam een kwartier later toch op gelijke hoogte via Lars de Blok, waardoor de wedstrijd halverwege weer in evenwicht was. Na de pauze kwamen de Feyenoorders iets beter voor de dag, maar door een fout in de verdediging kwamen de gastheren opnieuw op voorsprong. Onder 13 ging nog wel op zoek naar de 2-2, maar die bleef uit. ‘Op basis van de gehele wedstrijd hebben we hier terecht verloren, want NEC/FC Oss had in de rust al met 4-0 voor moeten staan. De laatste weken hebben we goede resultaten behaald en goed voetbal laten zien, maar daar was vandaag geen sprake van,’ aldus Taument.

.

NEC/FC Oss Onder 13 – Feyenoord Onder 13 2-1

6’ 1-0

19’ 1-1 Lars de Blok