Nieuws

Verslagen Feyenoord junioren online

on

Feyenoord A1 heeft zaterdag in Eindhoven met 1-1 gelijk gespeeld tegen PSV A1. Ook A2 speelde gelijk: in Amsterdam werd Ajax met tien man op 2-2 gehouden. Feyenoord B2 speelde thuis tegen PSV B2 en kwam niet verder dan 0-0. De beide C-elftallen van Feyenoord speelden een uitwedstrijd. C1 pakte een punt tegen Excelsior Rotterdam (2-2) en C2 won met 0-3 van PSV C2.

FEYENOORD A1 BENUT KANSEN NIET TEGEN PSV

Feyenoord A1 heeft zaterdagmiddag op bezoek bij PSV A1 met 1-1 gelijk gespeeld. De ploeg van trainer Roy Makaay kreeg in Eindhoven een aantal goede kansen de wedstrijd te beslissen, maar moest vlak voor tijd toezien hoe de thuisploeg alsnog op gelijke hoogte kwam.

‘We begonnen goed aan de wedstrijd, maar liet bij vlagen na de geboden ruimte echt goed te benutten’, vond Makaay. ‘Toch kregen we twee goede kansen, alleen leverden die geen doelpunt op.’

Na een uur spelen namen de Rotterdammers alsnog de leiding in Eindhoven doordat middenvelder Rick Dekker de bal in de bovenhoek krulde. ‘Een erg mooi doelpunt’, aldus Makaay. ‘Daarna kregen we het moeilijker omdat PSV anders ging spelen. Ze wilden sneller naar voren en meer druk zetten op onze verdediging, maar konden geen kansen creëren. Want defensief speelden we vandaag echt goed.’

De eerste PSV-kans bleek tien minuten voor tijd echter direct fataal. Makaay: ‘Dat is jammer, maar je weet dat dat kan gebeuren. We hebben de kansen gehad, maar niet benut. En dan ga je met 1-1 terug naar Rotterdam. Op zich geen slecht resultaat, al hadden we ook drie punten kunnen hebben. Maar ik kan mijn jongens niets verwijten. Ik ben dik tevreden over ons spel vandaag.’

PSV A1 – Feyenoord A1 1-1
Scoreverloop:
64’ 0-1 Rick Dekker
80’ 1-1

Opstelling Feyenoord A1: De Fokkert; Cabral, Houben, Hardeveld, Gronsveld; Dekker, Nieuwkoop (88’ Kassels), Karsdorp; Idrissi (57’ Robinson), Dammers en Driebergen (82’ Elst).

FEYENOORD A2 HOUDT MET TIEN MAN STAND TEGEN AJAX: 2-2

Feyenoord A2 heeft zaterdag één punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Ajax A2. In Amsterdam werd het 2-2. Een knappe prestatie, aangezien Feyenoord na een uur spelen met tien man verder moest nadat doelman Tim van der Linden met rood van het veld werd gestuurd.

De Rotterdammer waren het eerste uur de bovenliggende partij en kwamen na dertig minuten spelen verdiend op voorsprong door een doelpunt van Djazz Manusama. Vlak na de openingstreffer kwam Ajax langszij waardoor beide ploegen met een 1-1 stand de kleedkamer opzochten.

‘Ook het begin van de tweede helft was voor ons’, zei trainer Jan Gösgens, die Gilberto da Silva kort na de pauze een opgelegde kans zag missen. ‘We waren voetballend de bovenliggende partij en konden goed druk zetten op Ajax.’ Na een uur spelen kreeg het duel echter een andere wending. Gösgens: ‘Ajax counterde nadat wij een hoekschop hadden genomen. Onze organisatie was weg en Tim van der Linden haalde buiten het strafschopgebied de spits van Ajax onderuit. Een terechte rode kaart, want het was een opzettelijke overtreding. En dus moesten we met tien man verder. Een domper.’

Aanvaller Bram van Eijk moest plaats maken voor reservekeeper Ferry Hagendijk, alleen wist thuisploeg de overtalsituatie nauwelijks uit te buiten. Feyenoord zag zelfs kans voor de tweede keer op voorsprong te komen. ‘Eerst schoot Rick van der Struis al op de paal en de volgende aanval leverde zelfs de 1-2 van Junior Albertus op’, aldus Gösgens. ‘Helaas moesten we tien minuten voor tijd alsnog de 2-2 toestaan. Maar over het eerste uur, toen het nog elf tegen elf was, kan ik zeker tevreden zijn. We hebben vandaag goed gespeeld.’

Ajax A2 – Feyenoord A2 2-2
Scoreverloop:
31’ 0-1 Djazz Manusama
33’ 1-1
64’ 1-2 Junior Albertus
78’ 2-2

Opstelling Feyenoord A2: Van der Linden; Ulusoy, Van der Pijl, James, Go (78’ Proost); De Vos, Da Silva, Manusama (47’ El Baad); Klooster (55’ Van der Struis), Albertus (70’ Pisas) en Van Eijk (60’ Hagendijk).

B2 HOUDT EEN PUNT EN TWEE BLESSURES OVER AAN THUISDUEL MET PSV

Feyenoord B2 is zaterdag in de thuiswedstrijd tegen PSV B2 niet tot scoren gekomen. Doordat de Eindhovenaren ook het net niet wisten te vinden bleef het op Varkenoord bij 0-0. ‘Het was een middelmatig duel’, aldus trainer Marcel Koning.

Al vroeg in het duel kreeg Feyenoord via een vrije trap de mogelijkheid op voorsprong te komen, maar de inzet van Mats Knoester belandde op de lat. Koning: ‘Vervolgens kregen we nog een aantal mogelijkheden uit een paar klutssituaties voor het doel. Maar ook daar waren we niet trefzeker.’

Na de pauze zag Koning zowel Rodney Kongolo als Rashaan Fernandes alleen op de keeper af gaan. ‘Dat waren onze beste kansen’, aldus de trainer. ‘Maar Rodney schoot over en Rashaans inzet werd door de doelman gepakt. Erg jammer.’

De Rotterdammers kwamen één keer via een goed uitgespeelde aanval voor het doel van de tegenstander. Een voorzet vanaf de zijkant werd ingekopt door Steven Smulder, maar zijn kopbal ketste af op de paal.

Koning zag vanaf de kant twee spelers geblesseerd uitvallen. Aanvoerder Steven Smulder moest het veld verlaten met een hamstringblessure en middenvelder Mohammed El Hankouri bracht na het duel een bezoek aan het ziekenhuis met een kneuzing in zijn hand.

Feyenoord B2 – PSV B2 0-0

Opstelling Feyenoord B2: Bijlow; Elmensdorp, Bijl, Knoester, De Sterke; Smulder (75’ Roffelsen), El Hankouri (30’ Sinteur), Kongolo; Fernandes, Janga (70’ Fagrach) en Anez (68’ Tilborg).

STADSDERBY C1 IN KRALINGEN EINDIGT IN 2-2 GELIJKSPEL

Feyenoord C1 heeft zaterdag één punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Excelsior Rotterdam. In Kralingen werd het 2-2. Joel Piroe maakte beide doelpunten voor Feyenoord. ‘Na een goede start ben ik achteraf nog blij met een punt’, aldus trainer Jeffrey Oost.

Feyenoord begon goed aan de stadsderby en kwam na drie minuten al op voorsprong doordat spits Joel Piroe een vrije trap van Endrino Saikoen met zijn achterhoofd verlengde: 0-1. Oost: ‘Na ons doelpunt kwam Excelsior beter in de wedstrijd. Ze wonnen veel duels op het middenveld en waren alerter op de afvallende bal.’

Na de rust kwam Feyenoord beter voor de dag. ‘We hebben gestreden voor wat we waard waren. Alleen hadden we een dag waarop er niet veel dingen lukte. Dat kan wel eens gebeuren in het voetbal’, zei Oost, die spits Piroe een kwartier voor tijd de eindstand op het scorebord zag zetten.

Aanstaande zaterdag staat voor C1 de volgende stadsderby op het programma. De ploeg van Oost krijgt om 12.00 uur Sparta C1 op bezoek.

Excelsior Rotterdam C1 – Feyenoord C1 2-2
Scoreverloop:
3’ 0-1 Joel Piroe
29’ 1-1
38’ 2-1
56’ 2-2 Joel Piroe

Opstelling Feyenoord C1: Evora; Reith, Saikoen (35’ Van der Pluijm), Wehrmann, Van Wetten (35’ Sonneveld); Kubilinskas (43’ Westerveld), Vente, Van Mullem (55’ Bibuljica); Toure, Piroe en Chong.

FEYENOORD C2 REKENT AL SNEL AF MET PSV

Feyenoord C2 heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen PSV C2 met 0-3 gewonnen. Mede door twee snelle doelpunten van Delpiero Reboe was de eindstand al voor rust bereikt. ‘Ik ben erg tevreden over wat ik vandaag gezien heb. Zeker voor rust speelden we echt goed’, vond trainer Edwin de Graaf.

Binnen vijf minuten had spits Delpiero Reboe de PSV-keeper al twee keer het nakijken gegeven. ‘Het is mooi om te zien dat je goed speelt en je jezelf ook weet te belonen’, aldus De Graaf. ‘Iedere wedstrijd krijgen we kansen om een goal te maken, alleen in de voorbereiding schoten we de ballen dan niet tegen het net. Vandaag gebeurde dat gelukkig wel en konden we uitlopen naar een verdiende overwinning.’

Vooral in de omschakeling waren de Rotterdammers gevaarlijk. De Graaf: ‘Eigenlijk alle doelpunten kwamen vanuit de omschakeling. Het waren snelle aanvallen waarin we direct de oplossing vooruit zochten. Het waren stuk voor stuk goede doelpunten.’

Volgende week speelt Feyenoord C2 thuis tegen FC Dordrecht.

PSV C2 – Feyenoord C2 0-3
Scoreverloop:
2’ 0-1 Delpiero Reboe
5’ 0-2 Delpiero Reboe
20’ 0-3 Nelson Amadin

Opstelling Feyenoord C2: Ghennem; Loshi (65’ Rashiti), Lewis, De Kubber, Smeulers; El Bouchataoui, Geertruida (55’ Reemst), Huijgen; Van Ewijk, Reboe (35’ Eddahchouri) en Amadin.

Bron: Feyenoord.nl

20130914-215922.jpg

You must be logged in to post a comment Login