Verslagen Feyenoord Jeugdelftallen

Feyenoord Onder 17 heeft zaterdag genoegen moeten nemen met een punt in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle. Een afgekeurde goal en een handvol gemiste kansen stonden een zege in de weg: 0-0. Ook Feyenoord Onder 18 en Feyenoord Onder 13 kwamen in actie, terwijl Feyenoord Onder 19 vrijdag al speelde tegen Ajax (3-2 verlies). De wedstrijdverslagen en reacties van de trainers lees je hieronder.

Feyenoord Onder 18 strijdend ten onder in Dordrecht

Feyenoord Onder 18 heeft zaterdag een nipte nederlaag geleden op bezoek bij het Onder 19-team van FC Dordrecht. De ploeg ging met 2-1 onderuit tegen de regiogenoot.

Het Onder 18-team van Feyenoord Academy speelde dominant in de beginfase van de wedstrijd. Het resulteerde in een aantal mogelijkheden, maar groot gevaar bleef lange tijd uit. Het was dan ook de thuisploeg die de score halverwege de eerste helft opende. Enkele minuten voor het rustsignaal was het opnieuw uit een standaardsituatie raak voor de jeugdploeg uit Dordrecht: 2-0.

In de tweede helft bleef Feyenoord Onder 18 de aanvallende speelwijze hanteren. Het lukte beter om de compacte speelwijze van de thuisploeg te bespelen. Het Onder 18-team zette alles op alles om de aansluitingstreffer te forceren, die na bijna tien minuten in de tweede helft ook viel. Roscello Vlijter was trefzeker, maar ondanks aanvallende druk in de slotfase viel de gelijkmaker niet meer.

‘Verliezen is verliezen, dat is altijd zuur’, sprak trainer Arnold Scholten, die de afwezige Jan Gösgens verving. ‘De jongens hebben er alles aan gedaan om vandaag een goed resultaat te behalen. De bereidheid om te voetballen en de manier waarop de kansen tot stand kwamen waren prima vanmiddag.’

FC Dordrecht Onder 19 – Feyenoord Onder 18 2-1 (2-0)

25′ 1-0

42′ 2-0

54′ 2-1 Vlijter

Opstelling Feyenoord Onder 18

Evora; Loshi (75′ Brugman), Fetahi, Wong-Si-Kwi, Leidsman; Buitenhek, Reemst, Vlijter; Kasrioui (80′ Omgba), Choukoud (62′ Heijberg) en Fernandes Pereira (46′ Belarbi).

Feyenoord Onder 17 op Varkenoord niet langs PEC Zwolle

Feyenoord Onder 17 heeft zaterdag op Varkenoord een punt overgehouden aan de wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van PEC Zwolle. Beide teams kwamen niet tot scoren: 0-0.

In de eerste helft waren de twee teams gelijkwaardig aan elkaar. Feyenoord Onder 17 leek de score te openen via Toshio Lake. Vanuit een hoekschop van Marouan Azarkan zorgde Ramon Hendriks met zijn hoofd voor gevaar. De verdediger zag zijn kopbal echter geblokt worden, waarna Lake de bal vlak voor het doel binnenschoot. Helaas voor het team van trainer Melvin Boel werd de treffer afgekeurd wegens buitenspel.

Het Onder 17-team van Feyenoord Academy kwam in de tweede helft beter in de wedstrijd. Dat overwicht kwam ook tot uiting in het aantal kansen. Naoufal Bannis verzuimde voor open doel te scoren, terwijl Lake zijn schot geblokt zag worden door de vijandelijke doelman.

Trainer Boel baalde na afloop van de wedstrijd dat zijn team slechts één punt overhield aan het duel. ‘Het is altijd tegenvallend als je punten verspeelt, zeker in een thuiswedstrijd’, zei hij. ‘Op basis van de wedstrijd hadden we recht op meer, maar we scoorden niet. Als we vanmiddag één doelpunt hadden gemaakt, hadden we gewonnen. Helaas gebeurde dat niet.’

Feyenoord Onder 17 – PEC Zwolle Onder 17 0-0

Opstelling Feyenoord Onder 17

Koorevaar; Hall, Bogarde, Hendriks, Hoogenboom (60′ Hartman); Gündüz, Lake, De Mooij; Summerville (60′ El Karbachi), Bannis en Azarkan.

Feyenoord Onder 13 stelt ruime zege in eerste helft veilig

Feyenoord Onder 13 heeft zaterdagochtend de thuiswedstrijd tegen Quick gewonnen. Het team van trainer Gaston Taument ontving de leeftijdsgenoten uit Den Haag op Varkenoord en haalde flink uit: 5-0. Alle doelpunten werden gemaakt in de eerste helft.

De Rotterdamse koploper kwam goed uit de startblokken in de wedstrijd tegen hekkensluiter uit Den Haag. Al na zeven minuten was het raak. Een voorzet van Ismaël Oulad M’hand kwam terecht in het zestienmetergebied en werd door een Quick-speler achter zijn eigen doelman gewerkt: 1-0. Twee minuten later mocht Feyenoord Onder 13 opnieuw juichen. Op aangeven van Rainey Breinburg scoorde Rico Speksnijder.

Na de 2-0 duurde het opnieuw niet lang totdat er weer werd gescoord. Rico Speksnijder was opnieuw trefzeker, met Oulad M’hand voor de tweede keer als aangever. De 4-0 kwam voort uit een knappe aanval over de rechterkant van het veld. Een harde voorzet van Jaden Slory werd binnengeschoten door Mike Kleijn: 4-0.

Op slag van rust volgde ook de 5-0 voor het Onder 13-team van Feyenoord Academy. Aanvaller Slory kwam op aan de rechterkant van het veld en passeerde de Quick-doelman met een hard en laag schot.

‘We speelden vanmiddag een goede eerste helft, in de tweede helft was het minder’, sprak trainer Taument na afloop van de wedstrijd. ‘Ik had liever gezien dat we met een kleinere uitslag de rust in gingen om in de tweede helft nog een aantal keer te scoren. Dan was het algehele gevoel beter geweest, maar we gingen met 5-0 de rust in. Ik kan de jongens dus niets kwalijk nemen.’

Feyenoord Onder 13 – Quick Onder 13 5-0 (5-0)

7′ 1-0 (eigen doelpunt)

9′ 2-0 Speksnijder

11′ 3-0 Speksnijder

26′ 4-0 Kleijn