Nieuws

Verslag bijeenkomst Supporterscollectief Nederland

on

Afgelopen zaterdag (16 november 2019) was er een bijeenkomst van Supporterscollectief Nederland. Bij deze bijeenkomsten worden alle supportersverenigingen van Nederlandse profclubs uitgenodigd om diverse (voor supporters) belangrijke zaken te bespreken. Deze keer waren de onderwerpen: vuurwerk in stadions, gastvrijheid bij uitwedstrijden, de zondagavond wedstrijden en het rookverbod in de stadions. 

Vuurwerk

Vanuit het Supporterscollectief is er opdracht gegeven tot het onderzoeken van de mogelijkheden omtrent vuurwerk in de stadions. Dit onderzoek werd gepresenteerd door de onderzoekers. In dit onderzoek is er gekeken naar landen die op een andere manier keken naar vuurwerk in stadion. Hieruit kwam naar voren dat het opleiden van marshalls (mensen getraind om vuurwerk te gebruiken) een goede manier is om vuurwerk op een veilige manier te gebruiken. Het grote probleem bij vuurwerk is niet dat het afgestoken wordt maar juist de veiligheid er omheen. Vandaar dat er gekeken is naar het afsteken van vuurwerk op veilige plekken zoals trappen en op vlakke stukken voor de vakken. Het Supporterscollectief zal in gesprek gaan met de KNVB om te kijken welke mogelijkheden de KNVB ook accepteert. 

Uitwedstrijden

Na de presentatie over vuurwerk is er gesproken over de gastvrijheid in de uitvakken. Hieruit kwam naar voren dat veel clubs al meewerken aan het vergroten van de gastvrijheid voor de uitsupporters. Denk hierbij vooral aan het verbeteren van uitvakken, vergroten van assortiment in de horeca, horeca personeel met shirts van de uitspelende club en het verbeteren van het ontvangst. 

Avondwedstrijden

Ook de zondagavond wedstrijden kwamen aan bod. Het standpunt van het collectief was dat de zondagavond wedstrijden met als aanvangstijd 20:00 uur niet gewenst zijn. Echter is er vanuit de KNVB merkbaar dat zij dit wel graag willen. Het kan dat dit komt door het contract met Fox Sports vanwege het wegvallen van een groot deel van de nacompetitie (promotie/degradatie) maar ook door het later instromen in de KNVB-beker van de Europees spelende clubs. Ook hier zal nog over gesproken worden.

Rookverbod

Als laatst kwam het rookverbod ter sprake. Vanaf het volgende seizoen zal er in elk stadion in Nederland een rookverbod gelden. Het collectief is hier tegen maar zien niet zo snel een manier om dit op te lossen. Dit heeft vooral te maken met de wetgeving en het gebrek aan mogelijkheden voor rookruimtes.  

Al met al was het een goede bijeenkomst en is het fijn om de mening van andere supportersverenigingen  te horen. Voor meer informatie kun je kijken op de website van hetSupporterscollectief.

Bron: DeFeijenoorder.nl

You must be logged in to post a comment Login