Nieuws

‘Verplaatsen Feyenoord ook vervelend voor politie’

on

Supporters van Feyenoord en Vitesse en de clubs zijn niet de enigen die getroffen worden door de politieactie van komende zondag. “Ook voor agenten heeft het gevolgen”, zegt Fred Burnet van politiebond NPB. “De wedstrijd wordt nu een dag later ingehaald en dan moeten er toch weer agenten aan het werk om de wedstrijd in de goede banen te leiden.”

De politiebonden kondigden eerder deze week een werkoverleg aan tijdens de wedstrijd Feyenoord – Vitesse. Dat houdt in dat er voor en tijdens de wedstrijd geen agenten beschikbaar zijn om het verkeer te begeleiden en in te grijpen bij calamiteiten. 

Burgemeester Aboutaleb vindt dat hij door de afwezigheid van agenten de veiligheid niet kan garanderen en heeft daarom de wedstrijd verboden

De wedstrijd wordt nu mogelijk maandagavond ingehaald en daar zijn veel supporters niet blij mee. “Wij vinden het ook vervelend”, zegt Burnet. “Want wij willen ook dienstbaar zijn aan de burger. Helaas is het zo dat alles wat we doen, dat burgers daar mee te maken hebben. Als wij actie voeren voelen zij dat.”

De verplaatsing van de wedstrijd zorgt er volgens Burnet ook voor dat ‘agenten nu op hun vrije dag alsnog aan het werk moeten’. Burnet: “Dus voor ons is dat ook niet leuk.”

De politiebonden hebben vanuit Rotterdam en Arnhem veel kritiek over zich heen gekregen, maar van minister Van der Steur, die over de politie gaat, hebben de bonden nog niets gehoord. “Kennelijk doet voetbal hem niet zoveel”, concludeert Burnet.

Als de wedstrijd op maandagavond wordt ingehaald, dan komt er niet opnieuw een politieactie. Ook rondom de wedstrijd PEC Zwolle – Feyenoord op de laatste speelronde staan geen acties gepland.

Agenten voeren actie voor een betere cao. Eerder waren de acties publieksvriendelijk, zoals het niet beboeten bij kleine overtedingen. Daarna reden agenten langzaam over de snelweg. Inmiddels hebben de bonden aangekondigd dat ze ook werkonderbrekingen gaan houden tijdens stapavonden en dat er nog deze maand een actie zal zijn op het Binnenhof.

Bron: Rijnmond.nl
  

You must be logged in to post a comment Login