Nieuws

‘Vernieuwde Kuip laat waarschijnlijk nog zeker vier jaar op zich wachten’

on

Het stadion van Feyenoord heeft een grondige opknapbeurt nodig en moet plaats gaan bieden aan 70.000 toeschouwers, maar waarschijnlijk duurt het nog vier jaar voordat het zover is. Volgens het Algemeen Dagblad zal er niet eerder dan in mei 2016 worden begonnen met de verbouwing.

Dan moet er flink worden uitgebreid (de huidige capaciteit van de in 1937 geopende thuishaven is ruim 51.000) en moet het onderkomen van de Rotterdammers een ‘multifunctionele voetbaltempel’ worden. Geschat wordt dat de kosten van het project in totaal 240 miljoen euro zullen bedragen; het is nog de vraag of gemeente Rotterdam 35 miljoen bij wil dragen. Als het aan Feyenoord ligt, worden er voor dat bedrag aandelen genomen door de stad.

Voor komende zomer wordt de knoop vermoedelijk doorgehakt, al zal er wel eerst duidelijkheid moeten komen over zaken als het parkeerbeleid rond de vernieuwde Kuip en het openbaar vervoer voordat alle fracties hun definitieve standpunt innemen. Als de verbouwing in het voorjaar van 2016 van start kan gaan, zou de vernieuwde Kuip medio 2018 klaar kunnen zijn.

Bron: voetbalzone.nl

IMG_7566.JPG

You must be logged in to post a comment Login