Vermeer: ‘Spelen voelt weer lekker’

Kenneth Vermeer maakte woensdagavond in de bekerwedstrijd tegen AVV Swift (4-1) zijn rentree onder de lat van Feyenoord. De doelman kwam eerder dit seizoen nog geen minuut in actie door een peesblessure aan zijn rechterhand, die hij opliep in de voorbereiding op het huidige seizoen.

In het bekerduel met de hoofdklasser kreeg Vermeer van trainer Giovanni van Bronckhorst een basisplaats. ‘Het was lekker om weer in het veld te staan, ik heb lang niet gespeeld’, zei de doelman, die bij een 2-1 tussenstand een goede redding in huis had na een vrije trap van Swift en daarmee de gelijkmaker voorkwam.

‘De blessure die ik aan mijn hand had, hield mij tweeënhalve maand aan de kant,’ aldus Vermeer. ‘De afgelopen weken kon ik wel weer meetrainen, maar in eerste instantie nog niets met mijn hand doen. Ik was dus een soort tweede keeperstrainer. Vandaag heb ik eindelijk weer kunnen spelen, dat voelt lekker.’

Ook Giovanni van Bronckhorst gaf na de wedstrijd aan blij te zijn dat Vermeer weer in actie kon komen. Het tweede elftal van Feyenoord speelt deze periode, mede door de wedstrijden in de Champions League, weinig wedstrijden. De bekerwedstrijd tegen de Amsterdamse amateurclub was daardoor een uitstekend moment om Vermeer weer negentig minuten te laten keepen. ‘Het is prettig dat Kenneth weer wedstrijdritme heeft kunnen opdoen.’ gaf de trainer aan.